Lars Knudsen har stor fidus til Hjulmands afløsere

14. OKT 2024 • 07:30SPORT

Jens Stage og Mads Bidstrup kan sagtens udfylde hullet for karantæneramte Morten Hjulmand, mener landstræner.

Landstræner Lars Knudsen tager det afslappet, at han tirsdag må undvære en af landsholdets nøglespillere i den vigtige Nations League-udekamp mod Schweiz.

Morten Hjulmand ragede en karantæne til sig efter at have fået gult kort i lørdagens nederlag til Spanien.

For tre måneder siden kunne en lignende situation løses ved at smide enten Thomas Delaney, Christian Nørgaard eller Mathias Jensen på banen, men ingen af de tre rutinerede spillere er til rådighed mod Schweiz.

Delaney er stoppet på landsholdet, mens Brentford-spillerne Nørgaard og Jensen døjer med skader. Det efterlader Jens Stage og Mads Bidstrup som de oplagte afløsere for Morten Hjulmand i maskinrummet ved siden af Pierre-Emile Højbjerg.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at Morten Hjulmand ikke er til rådighed, men vi har andre gode kræfter. Vi har Jens Stage, som har gjort det godt i lang tid i Bundesligaen, og vi har Mads Bidstrup, som leverer godt i Salzburg, så vi er fortrøstningsfulde.

- Derudover har vi andre spillere i truppen, der også kan spille på den centrale midtbane, siger Lars Knudsen formentlig med henvisning til noget mere offensivt indstillede Christian Eriksen og Albert Grønbæk

Både Jens Stage og Mads Bidstrup er grønne i landsholdssammenhæng. Stage spillede sin foreløbig eneste landskamp for tre år siden, mens Bidstrup har sin debut til gode og er samlet med landsholdet for første gang.

Deres yderste begrænsende landsholdsrutine tillægger Lars Knudsen ingen nævneværdig betydning før mødet med schweizerne.

- Jeg synes, at vi så i september, at spillere uden meget landsholdserfaring godt kan spille med alligevel. Det viste Albert Grønbæk og Patrick Dorgu, så jeg er ikke bekymret for Stage eller Bidstrup, siger landstræneren.

Morten Hjulmand fik det karantænegivende gule kort mod Spanien for et satset indgreb i en situation, hvor bolden var langt fra Danmarks mål, og der ikke umiddelbart var fare på færde.

Kortet kunne sagtens være undgået, mener Lars Knudsen, men det er næppe gunstigt at opstille begrænsninger for en energisk og temperamentsfuld Morten Hjulmand.

- Det er en del af Mortens måde at spille på, og det er en del af hans måde at være på inde på banen, konstaterer landstræneren.

Også Victor Kristiansen misser opgøret mod Schweiz med karantæne. I hans tilfælde valgte Lars Knudsen søndag at indkalde Mads Roerslev som erstatning, men landstræneren ser ingen grund til at føje yderligere en midtbanespiller til sin trup.

Landsholdet flyver mandag formiddag i chartret fly fra sin lejr i Sydspanien til schweiziske St. Gallen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT