Odense pligtsejrer over rumænere i Champions League

13. OKT 2024 • 17:42SPORT

Odense havde kampen igennem tingene under kontrol, da rumænske Rapid Bucuresti blev besejret med 32-24.

Godt hjulpet på vej af en velspillende Althea Reinhardt i målet og tempofyldt angrebshåndbold slog Odense Håndbold søndag rumænske Rapid Bucuresti med 32-24 i kvindernes Champions League.

Der var aldrig spænding om udfaldet i opgøret, hvor Odense hele vejen igennem var et nøk bedre end de rumænske gæster.

Undervejs i første halvleg kom der lidt flere fejl ind i det fynske spil, men takket være Althea Reinhardt holdt fynboerne gæsterne på afstand.

Med sejren kravler Odense op på puljens fjerdeplads med to point op til franske Brest Bretagne i toppen. Team Esbjerg har samme pointantal som fynboerne i puljen efter vestjydernes sejr tidligere søndag.

Odense satte sig fra start på opgøret. Fynboerne havde nemt ved at spille sig gennem det rumænske forsvar.

Den rapfodede playmaker Helena Elver formåede ofte med sit gode duelspil at skabe overtal, og det blev udnyttet af holdkammeraterne.

I forsvarsenden var værterne godt hjulpet af en særdeles velspillende Althea Reinhardt i målet.

Halvvejs i første halvleg lød Odenses føring på 10-7, men derfra gik luften en smule af den fynske ballon.

Føringen stagnerede, da fynboerne lavede flere tekniske fejl og ikke havde samme skarphed i afslutningerne.

Det var kun takket være flere gode redninger fra Reinhardt, at fynboerne gik til pause foran 14-12.

Fra anden halvlegs start genfandt Odense melodien angrebsmæssigt med tempofyldt håndbold.

Helena Elver og Mie Højlund styrede angrebene, som ofte sluttede hos højre fløj, Andrea Aagot Hansen, der var i målhumør og sluttede opgøret med ni scoringer.

Samtidig kom frustrationerne til syne hos Rapid Bucuresti, der lavede mange fejl og fik samtidig et par unødvendige udvisninger.

Ti minutter før tid gjorde Mie Højlund det til 27-21, og så var affæren reelt set afgjort.