WHO godkender mpox-vaccine til unge mellem 12 og 17 år

14. OKT 2024 • 09:56ERHVERV/POLITIK

Mpox-virus, der også er kendt som abekopper, giver typisk milde symptomer, men kan være dødelig.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har mandag godkendt det danske medicinalselskab Bavarian Nordics vaccine mod mpox - også kendt som abekopper - til unge mellem 12 og 17 år.

Det skriver WHO i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Netop børn og unge er særligt sårbare over for mpox-virusset.

Vaccinen blev i september godkendt til voksne af WHO.

Mpox spreder sig ved tæt kontakt mellem mennesker.

Sygdommen udvikler sig sædvanligvis mildt, men kan i sjældne tilfælde være dødelig. Den viser sig typisk ved influenzaagtige symptomer som feber, muskelsmerter og hovedpine efterfulgt af udslæt med blærer.

Bavarian Nordics vaccine mod mpox blev allerede i september godkendt til brug hos børn og unge i aldersgruppen 12 til 17 år af EU's lægemiddelagentur.

Men med WHO's godkendelser af vaccinen til både børn, unge og voksne bliver det lettere for afrikanske lande, som har været særligt hårdt ramt af mpox-udbrud, at sikre vaccinen til deres borgere.

USA's lægemiddelstyrelse (FDA) har godkendt mpox-vaccinen til voksne, men endnu ikke til børn og unge under 18 år.

I august erklærede WHO for anden gang inden for to år, at mpox-udbruddet udgør en global sundhedskrise. Det aktuelle udbrud begyndte i januar.

Særligt i Den Demokratiske Republik Congo har der været mange tilfælde, men sygdommen har også spredt sig til nabolandene.

Ifølge Reuters har Bavarian Nordic planlagt kliniske test, der skal klarlægge, om mpox-vaccinen kan bruges til børn i aldersgruppen 2 til 12 år.

Foreløbig er der registreret mere end 100.000 tilfælde af mpox under det nuværende udbrud på verdensplan. Mindst 200 personer er døde efter at være blevet smittet med virusset.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT