To ud af tre forventer dansk EM-avancement

15. JUN 2024 • 10:00SPORT

66,2 procent af danskerne forventer avancement til EM, viser Voxmeter-undersøgelse foretaget for Ritzau.

Når det danske fodboldlandshold søndag tager hul på EM-slutrunden i Tyskland med et opgør mod Slovenien, har danskerne store forventninger til Kasper Hjulmands landshold.

66,2 procent af danskerne forventer, at landsholdet går videre fra det indledende gruppespil med Slovenien, England og Serbien.

Det viser en undersøgelse, Voxmeter har lavet for Ritzau. 1080 repræsentativt udvalgte respondenter har svaret på undersøgelsen i perioden 9.-12. juni.

Gruppens to bedste hold går videre, men en tredjeplads kan også udløse en plads i europamesterskabernes knockoutfase, da fire ud af de seks gruppetreere også avancerer til ottendedelsfinalen.

16,2 procent har svaret, at de ikke forventer, at Danmark går videre, mens 17,6 procent har svaret, at de enten ikke ved det eller ikke ønsker at svare.

Undersøgelsen har også kigget på, hvornår danskerne vil betegne EM-deltagelsen som henholdsvis bestået og som en succes.

27,4 procent mener, at EM er bestået, hvis Danmark mindst når frem til ottendedelsfinalen - den første knockoutrunde - mens 27,2 procent mener, at holdet mindst skal nå kvartfinalen for at undgå dumpekarakter.

10,7 procent mener, at landsholdet allerede er bestået ved at have kvalificeret sig, mens fire procent mener, at Danmark skal have pokalen med hjem for at bestå.

Procentsatserne rykker sig, hvis man kigger på, hvornår danskerne opfatter deltagelsen i slutrunden som en succes.

15,3 procent mener, at holdet mindst skal nå ottendedelsfinalen for at have været en succes, mens procentsatserne lyder på 28,6 for mindst at nå kvartfinalen og 19,6 for mindst at nå semifinalen.

Bookmakerne vurderer, at det er mest sandsynligt, at Danmark går videre fra det indledende gruppespil, men taber i ottendedelsfinalen.

Landstræner Kasper Hjulmand har ikke selv et kriterie for, hvornår han betragter EM-deltagelsen som bestået eller succesfuld.

- Jeg vil lade andre om at vurdere, hvad der er godkendt og ikke godkendt.

- Det ligger i mig, at når jeg deltager i noget, så har jeg troen på, at jeg kan vinde det hele. Det har jeg også en drøm og ambition om ved EM, og fra morgen til aften vil jeg gøre alt for, at det kan lade sig gøre.

- Der er andre hold, som har bedre forudsætninger for at vinde EM end os, men vi har en særlig ånd på det her hold, og den kan bære os langt, siger Hjulmand.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU