Aalborg-direktør langer ud efter Vipers: Sportslig doping

22. OKT 2024 • 11:22SPORT

Det er en skandale, at Vipers Kristiansand har høstet titler uden at have pengene til det, mener Jan Larsen.

Den norske håndboldklub Vipers Kristiansand har "dopet" sig til flere af sine titler, og det er en "skandale af dimensioner".

Det mener Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen.

Han har fulgt pressens dækning af sagen om Vipers Kristiansands kamp for overlevelse i den seneste tid.

Den kulminerede med et opråb om et beløb svarende til 15 millioner danske kroner i sidste uge og endte foreløbigt mandag med en afværget konkurs i den forlængede spilletid.

- Det er så vanvittigt, hvad der foregår deroppe. Jeg har ikke ord for det. Det er en skandale efter mine begreber. At man har overforbrugt penge, man ikke har, og derved har vundet titler. Jeg synes, det er uforskammet over for spillerne og omverdenen, siger Jan Larsen til Viaplay Sport News.

Ud over otte norske mesterskaber i træk vandt Vipers kvindernes Champions League tre gange i træk fra 2021-2023.

Klubben har tidligere været ude og hente mindre millionbeløb for at dække økonomiske huller. Det kan ske for alle, at man havner i problemer, mener Jan Larsen. Men når det sker gentagne gange er det "useriøst".

- Jeg er glad på spillernes vegne over, at klubben reddede sig. Det er deres levebrød. Men alt andet omkring er rystende, og jeg håber da, at de skifter hele ledelsen ud, for hvis det, jeg læser, er sandt, er det en skandale af dimensioner.

- Jeg har ikke ord for det. Det er jo ikke første gang, at de står i denne situation. Det er sportslig doping i forhold til klubber, der driver deres forretninger på sund fornuft, siger Jan Larsen.

Morten Jørgensen fra den investorgruppe, som har reddet klubben og nu står til at overtage styringen, forklarer over for det norske medie NRK, at et fald i sponsorindtægterne på et beløb svarende til 2,5 millioner danske kroner har været stærkt medvirkende til problemerne.

Den gennemsnitlige årsløn er steget fra 340.000 kroner til 690.000 kroner fra 2019 til 2023, skriver avisen VG.

Investorgruppen vil udskifte ledelsen i klubben, men ifølge flere norske medier beholde formand Peter Gitmark. Og han lægger op til en kursændring.

- For det første må vi styre efter præmissen om, at indtægterne skal være højere end omkostningerne. Vi må betale gæld tilbage og være til at stole på økonomisk.

- Vi er afhængige af, at indtægterne vokser. I flere år er sponsorindtægterne faldet. Hvis vi skal satse på det sportslige i den kommende tid, skal vi have flere internationale og nationale sponsorer ind, siger Gitmark ifølge NTB.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT