Stort Counter-Strike-navn mærker entusiasmen dale i Danmark

25. SEP 2024 • 07:30SPORT

Da Astralis var på sit højeste, var interessen i Danmark enorm. Sådan er det ikke længere, mener dansk koryfæ.

De var e-sportens rockstjerner og kunne næsten ikke få lov til at gå rundt i fred.

Peter "dupreeh" Rasmussen og resten af Astralis var i en årrække verdens bedste til Counter-Strike. Særligt i årene 2018 til 2020 ville begejstringen ingen ende tage hos den store fanskare, men sådan er det ikke længere, mener den 31-årige computerspilslegende.

- Internationalt er det meget det samme som dengang, men herhjemme er det helt anderledes, siger han til mediedagen for Blasts efterårsfinale, der onsdag begynder i Forum i København.

- På vej herover i bussen tænkte jeg over den magi, der var ved at spille som dansk hold på dansk jord med Astralis i Royal Arena. Astralis var bare kernen i e-sport herhjemme. Alle kendte til os, og vi svævede på en lyserød sky, husker han.

Peter "dupreeh" Rasmussen var en del af det populære hold fra 2015 til 2021. I storhedstiden var Astralis længe nummer et på verdensranglisten og vandt inden for få år fire majorturneringer.

Astralis blev også presset af landsmændene fra Heroic, som selv spillede sig op i verdenstoppen, før holdet blev norsk og mistede sine danske profiler.

- Når man gik rundt på gaden, kunne man ikke undgå at få taget billeder og skrive autografer. Det sker stadig, men på en anden måde. Magien omkring det, da det hele kom frem, og det var meget spændende, er forsvundet lidt, siger "dupreeh", der i dag spiller for konkurrenten Team Falcons.

Selv om interessen for Astralis måske ikke er helt på samme niveau som tidligere, har Nicolai "dev1ce" Reedtz store forventninger til kulissen i Forum.

- Vi forventer altid, at Danmark støtter op om CS, og det er jeg også sikker på, de kommer til at gøre, hvis vi kommer ind i arenaen.

- Det giver altid kuldegysninger og ekstra motivation i forhold til at komme gennem dagen. Man kan altid finde de ekstra procenter, når man tænker på, at man har familie, venner og alle, der betyder noget for én, herinde, siger "dev1ce".

Astralis åbner onsdag turneringen med sit opgør mod Vitality, mens Team Falcons møder Natus Vincere.

For at komme ind foran publikum skal holdene kvalificere sig til fredagens kvartfinaler, mens semifinaler og finaler spilles i weekenden.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT