Danmark og Sverige går videre med bud på kvinde-EM i 2029

24. SEP 2024 • 12:54SPORT

Danmark og Sverige vil afholde det mest besøgte kvinde-EM i fodboldhistorien i 2029.

Danmark og Sverige har officielt meddelt Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), at man vil klargøre sit bud på kvindernes fodbold-EM i 2029.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union i en pressemeddelelse.

Danmark og Sverige er nu klar til at modtage Uefas budkriterier og påbegynde næste fase. Når budkriterierne er offentliggjort, kan de to fodboldforbund færdiggøre det endelige bud, der skal afleveres i august 2025, lyder det.

Et dansk-svensk EM-værtskab kan ifølge DBU-formand Jesper Møller skabe et massivt løft for dansk fodbold.

- Vi ønsker at afholde et EM, der kan inspirere børn og unge og bidrage til fortsat udvikling af kvindefodbold i Danmark. Vi vil sammen med Sverige kæmpe for at vinde og skabe en fantastisk EM-sommer i 2029, siger Jesper Møller.

Formanden for Sveriges Fodboldforbund, Fredrik Reinfeldt, stemmer i:

- Sammen med Danmark ser vi en mulighed for at kunne arrangere den mest velbesøgte EM-slutrunde for kvinder.

- Vi ved, hvor meget det betyder at være med til at arrangere mesterskaber, ikke mindst for at inspirere og opmuntre flere piger til at søge mod fodbolden, siger Fredrik Reinfeldt.

Danmark og Sverige er i fuld gang med at forberede et stærkt bud i samarbejde med alle vigtige aktører. På dansk jord arbejder DBU sammen med regeringen, Sport Event Denmark og mulige værtsbyer for at skabe det stærkest mulige bud.

Otte stadioner skal huse kampene til EM 2029, men først senere i processen træffer de to fodboldforbund en beslutning om, hvilke stadioner der skal være en del af det endelige bud.

Hvis værtskabet skal være ligeværdigt, er der brug for et yderligere stadion i Danmark med plads til mere end 20.000 fans, lød det fra DBU i august.

I december 2025 forventes Uefa at træffe afgørelse om værtskabet for EM 2029.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT