Et missil fra Hizbollah har for første gang nået Tel Aviv

25. SEP 2024 • 09:44UDLAND

Israel beskylder Hizbollah for optrapning af konflikt. Omkringliggende lande beskylder Israel for det samme.

Onsdag var første gang, at et missil affyret af den militante iranskstøttede bevægelse Hizbollah nåede Tel Aviv-området.

Missilet blev fanget af israelsk luftforsvar, oplyser en talsmand for den israelske hær, IDF.

Talsmanden Nadav Shoshani mener, at Hizbollahs affyring af missilet mod Tel Aviv er et forsøg på at "terrorisere" og intensivere konflikten.

- Hizbollah forsøger helt sikkert at optrappe situationen. Det her er bare en del af det. De forsøger at terrorisere flere og flere mennesker, siger han i en udtalelse.

IDF udtaler selv, at det har ramt den affyringsrampe, som affyrede missilet. Affyringsrampen ligger i Nafakhiyeh-området i det sydlige Libanon.

Israels luftvåben har udført en række angreb på Hizbollah-mål i Libanon i løbet af natten til onsdag.

Udenrigsministre i Egypten, Irak og Jordan har onsdag fordømt Israels angreb på Libanon. De beskylder Israel for at "presse regionen ud i en regulær krig".

Det gør de i en fælles erklæring efter et møde på sidelinjen af FN's Generalforsamling i New York.

Ifølge landene er første skridt til at stoppe "den farlige optrapning, der er undervejs i regionen, at der sættes en stopper for Israels aggressioner i Gaza".

Det er uvist, om nogen er døde i de seneste israelske angreb i Libanon. Siden mandag er 558 personer i Libanon blevet dræbt. 50 børn og 94 kvinder er blandt de dræbte.

Intensiveringen af konflikten og den seneste uges angreb på tværs af den sydlige libanesiske grænse kommer efter et spektakulært angreb tirsdag og onsdag i sidste uge.

Her eksploderede adskillige personsøgere og walkie-talkier tilhørende Hizbollah-medlemmer på tværs af Libanon. 40 mennesker døde, og over 3000 blev såret.

Hizbollah har klandret Israel for at stå bag. Siden har de to lande angrebet hinanden på skift med forskellig intensitet.

/ritzau/AFP/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT