Astralis anklages for at lyve om spiller før stor turnering

24. SEP 2024 • 16:59SPORT

Umiddelbart før efterårsfinalen i København har Astralis - måske kontroversielt - skiftet ud på sit hold.

Fra onsdag går det løs i Forum i København, når en række af verdens bedste hold inden for Counter-Strike bekriger hinanden ved Blasts efterårsfinale.

Men allerede inden den store turnering har holdene skudt med skarpt mod hinanden.

Det danske e-sportsflagskib Astralis er blevet anklaget for at lyve om en spillers helbred, og nu vil turneringsarrangøren Blast kigge nærmere på sagen, skriver gamingmediet HLTV.

Beskyldningerne går på, at Astralis uretmæssigt skulle have angivet Alexander "br0" Bro som "ude af stand til at spille" for at kunne skifte Casper "cadiaN" Møller ind.

"CadiaN" blev i den forgangne uge hentet ind på Astralis-holdet som ny in-game leader, men kun ved et helbredsmæssigt nødstilfælde hos en holdkammerat kunne han få plads i turneringen.

Udskiftningen er faldet mange af spillerne fra de øvrige hold for brystet. Ikke mindst fordi "br0s" agent, Fabian Broich, har manet historien om sygdom til jorden.

- Som repræsentant for "br0" har flere hold kontaktet mig omkring hans helbredssituation. Han har det helt fint, men det var selvfølgelig ærgerligt, at han blev bænket.

- Uanset hvad er Alex fuldt ud rask og klar til at præstere. Så kontakt mig endelig, skrev han på det sociale medie X.

Profiler fra flere hold valgte at blive væk fra tirsdagens mediedag, fordi de føler sig dårligt behandlet, forklarer Peter "dupreeh" Rasmussen, som selv spiller for Falcons.

- Der har været en intern chat mellem de øvrige hold, som så valgte at skrive på X, at de føler sig "ude af stand" til at komme til mediedagen. Så tog det fart derfra.

- Kaptajnerne har valgt at blive væk for at statuere et eksempel om, at det ikke er okay. Det har så skabt problemer for Blast, som sidder lidt i saksen.

- Man kan godt mærke, at der er en elefant i rummet blandt alle hold. Alle tænker over, hvad de skal gøre, og hvorfor Blast ikke gør noget, siger den 31-årig computerspilsveteran.

På Astralis ved spillerne ikke noget om, hvad der kommer til at ske. I stedet prøver de at have fokus på turneringen, som onsdag begynder med et opgør mod Vitality.

Det fortæller Nicolai "dev1ce" Reedtz, der selv har været in-game leader frem til den nye profils ankomst.

- Det hele er online. En som mig, der er lidt ældre, bruger ikke så meget tid på telefonen, så jeg er egentlig lidt ligeglad, hvis jeg skal være helt ærlig.

- Vi har ikke rigtig taget stilling til det som hold. Vi ved ikke så meget, så det er sådan, det er. Folk må have den mening, de har, og det er fair nok.

- Jeg er ikke bekymret over det. Det handler om at vinde i morgen, siger han.

Nu skal det undersøges, hvorvidt Astralis har løjet om sin spiller for at få et stærkere hold til turneringen på hjemmebane.

Kommer det frem, at det danske hold har brugt ufine kneb, bør det få konsekvenser, mener "dupreeh", der selv har en fortid hos Astralis.

- Så synes jeg, de skal spille med deres træner eller "br0", hvis de vil det. Det ville være for meget at udelukke dem, synes jeg.

Det var ikke muligt at tale med "cadiaN" til tirsdagens mediedag, da interviewsessionen med ham blev aflyst. Ritzau forsøger at få en kommentar fra Astralis.

Holdene spiller i Forum om en præmiepulje på 425.000 dollar svarende til godt 2,8 millioner kroner. Vinderen får 200.000 dollar - 1,3 millioner kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT