Hizbollah hævder at have sendt angreb mod Mossad-base

25. SEP 2024 • 08:48UDLAND

Hizbollah-bevægelsen har målrettet luftangreb mod Mossad, som beskyldes for koordinerede angreb i Libanon.

Den libanesiske Hizbollah-bevægelse har onsdag morgen forsøgt at ramme den israelske efterretningstjeneste Mossad nær Tel Aviv.

Det oplyser bevægelsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det skal ifølge Hizbollah være et ballistisk missil, der er blevet sendt af sted mod efterretningstjenestens hovedkvarter.

- Den islamiske modstandsbevægelse sendte onsdag klokken 6.30 (5.30 dansk tid, red.) den 25. september 2024 et ballistisk missil af typen "Qader 1" af sted mod Mossads hovedkvarter i udkanten af Tel Aviv, skriver Hizbollah i en udtalelse ifølge AFP.

Lidt tidligere onsdag morgen lød det fra Israels militær, at der var blevet aktiveret luftalarmer i Tel Aviv, og at et missil var blevet skudt ned.

Der kan være tale om missilet, der blev affyret af Hizbollah, men det er ikke officielt bekræftet.

Desuden er en drone fra Syrien, der støder op til Israel og Libanon, fløjet ind på israelsk territorium, oplyser den israelske hær, IDF, ifølge Reuters. Den blev opfanget af et jagerfly.

Som følge af angrebene har Benjamin Netanyahu udskudt sin ankomst til FN's generalforsamling til torsdag. Den israelske premierminister skulle være ankommet til New York onsdag.

Det libanesiske angreb mod Mossad kommer, efter at der i sidste uge blev udført koordinerede angreb mod Hizbollah-medlemmer i Libanon.

Libanon beskylder Mossad for at stå bag, at en lang række personsøgere og walkie-talkier tilhørende bevægelsens medlemmer pludselig eksploderede.

Omkring 40 mennesker blev dræbt, og over 3000 personer menes at være kommet til skade i forbindelse med eksplosionerne.

Israels præsident, Isaac Herzog, har afvist, at Israel har noget at gøre med det eksploderede udstyr.

Til gengæld har den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, sagt, at Israel har ramt Hizbollah på måder, som "de aldrig havde kunnet forestille sig".

De to parter har siden skiftevis angrebet hinanden, men det eskalerede særligt tidligere på ugen, hvor Israel udførte "målrettede angreb" på Hizbollahs bygninger på det sydlige Libanon.

Angrebene har siden mandag dræbt 558 personer i Libanon, har den libanesiske sundhedsminister oplyst.

Eskaleringen af konflikten er et led i krigen mellem Israel og Hamas-bevægelsen, der 7. oktober sidste år angreb landet. Derefter indledte Israel en offensiv i Gaza.

Siden har Hizbollah i solidaritet med Hamas intensiveret sin beskydning af Israel. Begge grupper er militser, der er støttet af Iran.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT