NFL-legenden Brett Favre har fået Parkinsons sygdom

25. SEP 2024 • 03:44SPORT

Brett Favre, der tidligere har fortalt om karrierens mange hjernerystelser, har fået Parkinsons sygdom.

Den tidligere NFL-quarterback Brett Favre har fået Parkinsons sygdom.

Det fortæller han tirsdag under en høring i den amerikanske Kongres, skriver nyhedsbureauet AFP og det amerikanske medie NBC News.

54-årige Favre var i årevis en stor profil i NFL. Han er også optaget i ligaens Hall of Fame over de de bedste spillere i amerikansk fodbold nogensinde.

Favre kom tirsdag ind på sin sygdom, da han i Kongressen skulle svare på en række spørgsmål om investeringer i et svindelramt selskab.

- Desværre mistede jeg min investering i et selskab, som jeg troede kunne hjælpe andre med et banebrydende middel mod hjernerystelser.

- Jeg er sikker på, at selv om det nu er for sent for mig - fordi jeg for nylig er blevet diagnosticeret med parkinson - så er det en sag, der lægger mig meget nært, fortæller den tidligere NFL-stjerne.

Parkinson er en kronisk lidelse i hjernen. Den kan blandt andet vise sig ved, at man får svært ved at styre sine bevægelser.

Brett Favre har tidligere fortalt, at han formentlig har fået tusindvis af hjernerystelser i løbet af sin mangeårige karriere.

- Hver gang mit hoved ramte jorden, ringede det for mine ører, eller jeg så stjerner og blinkende lys. Men jeg kunne stadig spille.

- Det er det skræmmende ved hjernerystelser. Det er dem, der virker små, som gør skade, sagde han i 2022 i et radiointerview ifølge NBC News.

Hjernerystelser er et hyppigt diskuteret emne i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL. Det skyldes, at spillerne ofte støder hovederne sammen, og - trods hjelme - derfor risikerer at få hjernerystelser.

Brett Favre har efter sit karrierestop flere gang sat fokus på problematikken. Han kæder tirsdag dog ikke direkte sin sygdom sammen med NFL-karrieren.

Favre opnåede særligt legendestatus i løbet af sine mange år hos Green Bay Packers. Her satte han rekord for flest startede kampe i træk for en quarterback. Det skete med 321 kampe i træk fra 1992 til 2010.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT