Lillebror vil drille AGF: Alt skal gå op i en højere enhed

25. SEP 2024 • 10:03SPORT

VSK Aarhus-træner Jens Gjesing ville hellere have mødt AGF på eget græs, men holdets hjemmebane ombygges.

Sandsynligheden for en pokalsensation er begrænset, når VSK Aarhus onsdag aften møder den aarhusianske fodboldstorebror AGF i turneringens tredje runde.

Skal byens tredjebedst rangerede hold, der ligger i midten af 3. division, slå AGF, kræver det en kamp, hvor alt går op i en højere enhed for VSK, mens superligamandskabet har en dårlig dag.

Sådan lyder det fra VSK Aarhus-træner Jens Gjesing.

- Der er altid en chance for at overraske, det ser vi i pokalturneringen hvert eneste år. Men der er ingen tvivl om, at vi kommer på en rigtig svær opgave. Vi må spille os ud, og så må vi se, hvad det rækker til.

- Hvis vi skal have en chance, så skal AGF ramme en dag væsentligt under niveau, og vi skal ramme lidt over vores niveau, og så skal vi oveni have nogle marginaler med os. Det er alting, der skal gå op i en højere enhed, før vi kan gå videre, siger Jens Gjesing.

Derfor er succeskravet heller ikke en sejr, men at yde Uwe Röslers mandskab ordentlig modstand.

- Vi kommer nok ikke til at være tilfredse, hvis vi taber, men vi håber at kunne kigge tilbage og sige, at vi gjorde vores allerbedste, og så må vi leve med, hvis det ikke er nok. Jeg vil være meget mere træt af at tabe, hvis vi så ikke engang har leveret en god præstation, siger Jens Gjesing.

VSK Aarhus er en fusion af de nordlige Aarhus-klubber Skovbakken og Vejlby. Onsdag aften må holdets spillere køre mod syd for at spille på Ceres Park, for VSK's eget stadion er under renovation og ombygning, så den kan huse AGF's superligakampe fra 2025, imens Ceres Park ombygges.

Det er næppe fordrende for en pokaloverraskelse, at kampen er rykket til AGF's normale hjemmebane, pointerer Jens Gjesing.

- Sportsligt havde det været federe at spille et andet sted. Vores chancer er ikke voldsomt store i forvejen, og de bliver i hvert fald ikke bedre af, at vi skal spille på Ceres Park.

- Jeg har hørt lidt om, at der nok kommer 3-4000 mennesker, og det kan godt drukne lidt derude end på et mindre stadion. Så for intensiteten og pokalfornemmelsen kunne det have været en mere interessant oplevelse at spille oppe hos os selv, men det har ikke været en mulighed, siger VSK-træneren.

Som aktiv spillede Gjesing størstedelen af karrieren for AGF, som "Mubas" repræsenterede på ungdomsniveau, inden han i perioden 2004-2011 spillede 137 førsteholdskampe for AGF og var på Danmarks U21-landshold.

- Jeg synes, det er sjovt at møde AGF, men det fylder ikke så meget for mig, at det er min tidligere klub, selv om jeg er super glad for AGF.

- Når først bolden ruller, så er det glemt. Så betyder det mere, at det er en stor oplevelse for klubben og mine spillere at få sådan en kamp, for alle har glædet sig meget. Om det så lige er mod AGF, FCK eller Brøndby gør ikke så stor forskel, siger Jens Gjesing.

VSK Aarhus er samarbejdsklub med AGF. På kvindesiden spiller AGF i Gjensidige Kvindeligaen på VSK Aarhus' licens.

Den aarhusianske pokaldyst begynder klokken 17.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT