Rygskade har drillet landsholdsback efter EM

15. OKT 2024 • 07:30SPORT

Joakim Mæhles sæsonoptakt blev først spoleret af en ankelskade og siden en drilsk rygskade.

Tirsdag aften starter Joakim Mæhle muligvis inde for første gang i en betydende kamp siden sommerens EM-slutrunde i Tyskland, når Danmark møder Schweiz på udebane i Nations League.

Wolfsburg-backen har fået sæsonoptakten og sæsonindledningen spoleret af to skader. Først var han ankelskadet, og siden bøvlede han med en drilsk rygskade, der var svær at få bugt med. Derfor har han blot haft et enkelt ultrakort indhop i denne sæson.

- Jeg tog på ferie efter EM, og da jeg kom tilbage, fik jeg en lille skade i anklen, der holdt mig ude i et par uger. Da jeg følte mig helt klar til træning, fik jeg hold i ryggen i en øvelse. Det satte sig bare, og jeg kunne slet ikke bevæge mig. Det tog hele min sæsonopstart.

- Skaden kom helt pludseligt - jeg fik en aflevering, tog den med bag om støttebenet, som jeg har gjort 100 gange før, men så var jeg åbenbart sindssygt uheldig, for noget satte sig fast. De første tre-fire dage lå jeg helt stille og kunne ikke noget. Det var dødssygt, siger Mæhle.

Den medicinske stab i bundesligaklubben kæmpede med at få Mæhle fodboldklar igen, og til sidst endte han med at blive sendt på genoptræningsophold i Danmark.

- Den helt store smerte forsvandt hurtigt, men der var stadig et eller andet, som blev siddende i ryggen, og som ikke kunne gå væk. Man kunne ikke se noget på skanningerne, så det var svært at finde ud af, hvad der skulle gøres ved det.

- Det var også svært for mig at forklare, hvor det gjorde ondt, fordi det var inde i ryggen, jeg kunne ikke bare pege og sige her. Det gjorde bare ondt, når jeg bukkede mig og bevægede mig.

- Jeg fik også nogle indsprøjtninger i Tyskland, inden jeg blev sendt til Danmark for at genoptræne i Dragør. Der havde jeg nogle lange og hårde træningsdage, hvor jeg blev kørt godt igennem, siger nordjyden.

Han forventes at gå ind i landsholdets startopstilling på venstre wingback, hvor han tidligere var fast mand. Hans stærkeste konkurrent til pladsen, Victor Kristiansen, er ramt af karantæne og er derfor utilgængelig mod Schweiz. Mæhle kæmper med Patrick Dorgu om wingbackpladsen.

Selv om Mæhle blot spillede tre minutter af tillægstiden i sin hidtil eneste bundesligakamp i sæsonen, forsikrer han, at formen er god før mødet med Schweiz.

- Jeg har bygget godt på og er kommet ind i en god rytme efter min skade. Jeg føler mig i god form, og jeg var helt klar til at blive udtaget, da Lars Knudsen ringede til mig, siger Mæhle.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT