Kebabdressing tilbagekaldes efter mistanke om bakterievækst

16. OKT 2024 • 18:27INDLAND/KRIMINAL

Fødevarestyrelsen tilbagekalder kebabdressing fra Graasten Salater, da dressingen kan indeholde bakterier.

Fødevarestyrelsen tilbagekalder kebabdressing efter mistanke om såkaldt luftudvikling.

Luftudviklingen kaldes også "bombage" og skyldes en uønsket vækst af bakterier.

Der er tale om en kebabdressing fra producenten Graasten Salater.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Produktet er solgt i Netto, Bilka, Føtex over hele landet. Dressingen er også solgt i enkelte grænsebutikker i Tyskland.

Bakterievæksten kan vise sig i en udvikling af luft, der kan øge trykket i produktet.

Produkter med tydeligt overtryk bør som udgangspunkt kasseres.

Forbrugere kan kassere produktet eller kontakte butikken, hvor det er købt, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er kebabdressinger med bedst før-datoer som 21. og 29. november og 3. december 2024, der bør kasseres, skriver Fødestyrelsen.

Forbrugere kan også genkende dressingen på stregkodenummeret 5704000444448.

Fødevarestyrelsen oplyser ikke, hvad der kan være skyld i den mulige bakterievækst.

Ordet bombage kommer af det franske ord ”bomber”, der betyder hvælve eller krumme, skriver Danmarks Nationalleksikon.

Bombage kan både skyldes en bakteriel eller kemisk reaktion. I begge tilfælde vil produkter føles udspilede af et øget tryk.

Når bakterier er skyld i luftudvikling, kan det skyldes, at fødevaren har været varmebehandlet i for kort tid eller ved for lave temperaturer.

På den måde kan eventuelle bakterier i produktet have overlevet.

Ved kemisk bombage kan syre fra for eksempel tomater reagere med metallet i en konservesdåse.

Den reaktion kan udvikle hydrogen og være skyld i, at trykket i produktet øges.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT