Tuchel vil skubbe England det sidste stykke mod titel

16. OKT 2024 • 17:16SPORT

Thomas Tuchel vil overbevise dem, der kritiserer, at en tysker har fået jobbet som Englands landstræner.

Det er blevet til EM-finaler i 2021 og 2024 og en VM-semifinale i 2018, men Englands fodboldlandshold har altså stadig ikke vundet et stort mesterskab siden VM i 1966.

Det skal den nye landstræner, Thomas Tuchel, lave om på. Det er tyskerens store ambition, fortæller han på et pressemøde i London onsdag.

- Det er stort at være en del af dette forbund med så stærke resultater i de seneste turneringer, og jeg skal skubbe holdet det sidste stykke over stregen og få sat en ekstra stjerne på trøjen, siger Tuchel med henvisning til symbolet, der følger med en VM-titel.

Tidligere onsdag bekræftede Det Engelske Fodboldforbund (FA), at den tidligere Chelsea- og Bayern München-træner Thomas Tuchel overtager jobbet ved årsskiftet efter vikaren Lee Carsley.

- Jeg har hurtigt kunnet fornemme, hvor stort dette job er, og da jeg lavede tidsrammen fra januar og frem mod VM i 2026, kunne jeg mærke, at min passion passer perfekt til at skulle stræbe stort med denne gruppe spillere.

Ikke alle englændere er lige tilfredse med, at en tysker er blevet udnævnt som landstræner for England. Det måtte Tuchel, der vandt Champions League med Chelsea i 2021, også forholde sig til ved onsdagens pressemøde.

- Jeg må beklage, at jeg har et tysk pas, men tilhængerne (i Chelsea, red.) kunne mærke min passion for den engelske Premier League og min passion for landet, som jeg elsker at bo i.

- Forhåbentlig kan jeg overbevise dem (kritikerne, red.) og vise dem og bevise over for dem, at jeg er stolt af at være Englands landstræner, og jeg vil gøre alt for at vise respekt for denne rolle og dette land, understreger Tuchel.

Han har tidligere også stået i spidsen for Mainz, Dortmund, Paris Saint-Germain.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT