Rodenberg opgiver landevejen: Skal ikke slå hovedet mere

18. OKT 2024 • 06:45SPORT

Gennembruddet på landevejen er endegyldigt lagt på hylden for Frederik Rodenberg, som satser alt på banen.

Frederik Rodenberg er en af de mest succesfulde danske baneryttere i historien, men på landevejen har han aldrig fået sit gennembrud.

Og det kommer ikke. Efter mange år med hjernerystelser og tilbagevendende skader opgiver han endegyldigt at slå igennem.

- Professionelt set er det banen, det handler om. Jeg kommer ikke til at køre landevejsløb. Måske nogle for sjov, men jeg kommer ikke til at jagte en karriere på landevejen. Det er ovre, for jeg skal ikke styrte og slå hovedet igen. Så er jeg bange for varige mén, mere end jeg allerede har.

- Jeg håber, at jeg også kan udvikle mig lidt i nogle andre retninger i forbindelse med banen, som ikke kun er ryttermæssigt, siger han.

Torsdag aften var han med til at vinde VM-guld i holdforfølgelsesløb for tredje gang, og han har også flere medaljer fra OL og EM i samlingen.

Størstedelen har han kørt sig til sideløbende med landevejskarrieren.

Særligt som sprinter viste Rodenberg lovende takter tidligt i sin karriere. Den 26-årige sjællænder blev i 2020 hevet ind på Uno-X, før han to år senere skrev kontrakt med World Tour-holdet DSM.

Her kørte han i 2022 og 2023, men over de to sæsoner blev det blot til 30 løbsdage, og tiden på øverste niveau løb ud i sandet.

- Det har været svært. Det har været en løbende proces. Det er stille og roligt gået op for mig, hvad der betyder meget for mig. Og det er ikke landevejen, siger han.

Med banen som det altoverskyggende fokus lægger han ikke skjul på, at det kan være svært at få pengene til at række.

- Jeg får masser af hjælp af Team Danmark og DCU, men det er lidt underligt at leve med så ringe kår, og så er kravet, at du skal være en af de bedste atleter i verden.

- Jeg tjener ikke rigtig nogen penge på det her. Jeg gør det, fordi jeg elsker det, og så håber jeg, at der kan komme noget hen ad vejen.

- Det ville være dejligt at blive millionær af det. Det gør jeg ikke på den her måde, men det er også okay, siger Frederik Rodenberg.

Han overvejer at søge mod den mere kommercielle Champions League, som hvert år afholdes inden for banecykling over en række stævner i efteråret.

Men det bliver ikke i år.

- Nu skal jeg på ferie, og det kommer jeg til at nyde, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT