Uafhængigt udvalg kræver Secret Service ændret efter attentat

18. OKT 2024 • 04:28UDLAND

Secret Service er bureaukratisk og tilbagelænet, lyder kritik fra uafhængigt panel efter Trump-attentat.

Der er behov for gennemgribende forandringer i Secret Service, efter at sikkerhedstjenesten i juli ikke formåede at afværge et attentat på Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump.

Det konkluderer et uafhængigt panel, der har kigget Secret Service efter i sømmene, efter attentatet, der skete under et vælgermøde i Butler.

- Secret Service er blevet bureaukratisk, tilbagelænet og stillestående, skriver panelets fire medlemmer i et brev til USA's minister for indenrigssikkerhed, Alejandro Mayorkas, sammen med en rapport på 52 sider.

- Secret Service er som institution nødt til at gennemgå en grundlæggende forandring for at være i stand til at leve op til dens funktion, skriver panelet.

Uden forandringerne, vil et attentat, som det der skete under vælgermødet i Butler i delstaten Pennsylvania, ske igen, lyder det videre.

Under vælgermødet, der blev afviklet 13. juli, blev Trump strejfet af et skud på øret, mens en person i publikum blev dræbt, og yderligere to blev såret, da en mand skød mod Trump fra et nærliggende hustag.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT