Federer om Nadals stop: Håbede dagen aldrig ville komme

10. OKT 2024 • 15:15SPORT

Roger Federer, Rod Laver og Jannik Sinner er nogle af de tennispersonligheder, der hylder Rafael Nadal.

Reaktionerne strømmer ind fra nær og fjern, efter at Rafael Nadal torsdag meddelte, at han stopper karrieren efter Davis Cup-finalen i november.

Rivalen Roger Federer nåede at spille 40 kampe mod Nadal, og flere af dem endte som episke slag på tennisbanen. Schweizeren har kommenteret Nadals stop i en tråd på Instagram.

- Hvilken karriere, Rafa. Jeg har altid håbet, at denne dag aldrig ville komme. Tak for de uforglemmelige øjeblikke og alle dine utrolige bedrifter i den sport, vi elsker. Det har været en ære, skriver Federer.

Jannik Sinner, der er verdensetter lige nu, fik overbragt nyheden efter sin kvartfinalesejr i ATP-turneringen i Shanghai.

- Det er en trist nyhed for hele tennisverdenen - og ikke kun tennisverdenen. Jeg var heldig at lære ham at kende som person, og han var en helt utrolig person.

- Vi så alle, hvor god han var som spiller. Han lærte os unge spillere, hvordan man skulle opføre sig og håndtere svære situationer på banen.

- Alt har en start, men også en ende. Kun Nadal ved, hvordan det føles, siger Jannik Sinner.

Legenden Rod Laver har stor respekt for Nadal og skal lige fordøje nyheden.

- Pension er uundgåelig, men jeg kommer til at savne at se denne gut kæmpe for alle point som ingen anden, lyder det fra Rod Laver på X.

Den australske tennisspiller Nick Kyrgios, der har kæmpet nogle hårde kampe mod Nadal både på og uden for banen, ærgrer sig over spanierens stop.

- Lad være med at stoppe, jeg vil spille en sidste gang mod dig. Vi havde vores uoverensstemmelser, men du var noget af en kriger, skriver Nick Kyrgios på X.

Også uden for tennissporten er der hyldest på de sociale medier.

- Du fik mig til at elske tennis, lyder det eksempelvis fra den spanske Fiorentina-keeper David De Gea.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT