Tryg indleder ny regnskabssæson med solidt tredje kvartal

11. OKT 2024 • 08:11ERHVERV/POLITIK

Færre vejrskader og et taknemmeligt sammenligningsgrundlag giver Tryg pæn fremgang i regnskabstallene.

Stormen Hans hærgede Norge i august sidste år og forårsagede store skader, som kostede forsikringskoncernen Tryg mange penge.

Fraværet af lignende større vejrhændelser i tredje kvartal i år betyder, at Tryg-regnskabet - der indleder efterårets C25-regnskabssæson - denne gang ser noget anderledes ud.

Tryg opnåede et forsikringsteknisk resultat på 2,13 milliarder i juni, juli og august, hvilket er væsentligt mere end de 1,513 milliarder fra tredje kvartal sidste år.

Også når det gælder investeringsresultatet, var der tale om en pæn fremgang med et plus på 444 millioner kroner mod 265 millioner i samme periode sidste år.

Koncernchef Johan Kirstein Brammer noterer sig dog også, at inflationen har betydet, at visse skader er blevet væsentligt dyrere.

Det gælder blandt andet motorskader, der også påvirkes af ændringer i nyere bilers design. Tyndere ruder giver blandt andet flere glasskader, og bredere biler giver flere parkeringsskader.

- Det positive er, at der i tredje kvartal er tegn på, at antallet af motorskader ikke længere stiger så meget, som vi hidtil har set, siger han i en pressemeddelelse.

De fine finansielle resultater kommer både aktionærerne og kunderne til gode.

Tryg udbetaler et udbytte på 1,95 kroner per aktie. Samtidig har Tryghedsgruppen - det kundeejede selskab, der ejer knap halvdelen af selskabet - netop udbetalt cirka én milliard kroner i bonus til kunderne.

Det svarer til seks procent af de danske kunders forsikringspræmier.

Tryg, der driver forretning i Danmark, Norge og Sverige, har varslet en ny strategi for de kommende år frem mod 2027. Den bliver præsenteret på selskabets kapitalmarkedsdag 4. december.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT