Lundbeck får fingre i epilepsi-middel med milliardopkøb i USA

14. OKT 2024 • 13:49ERHVERV/POLITIK

Lundbecks amerikanske opkøb på 17 milliarder kroner vil være selskabets største nogensinde, skriver medie.

Det danske medicinalselskab Lundbeck er på vej til at gennemføre sit største opkøb nogensinde.

I en børsmeddelelse skriver selskabet, at det har indgået en aftale om at købe det amerikanske biotekselskab Longboard Pharmaceuticals for 2,5 milliarder dollar.

Det svarer til omkring 17 milliarder kroner.

- Med dette opkøb fortsætter vi med at eksekvere på vores strategi og transformere livet for patienter, der lider af alvorlige hjernesygdomme, siger Charl van Zyl, topchef i Lundbeck, i meddelelsen.

Longboard Pharmaceuticals står blandt andet bag midlet Bexicaserin, der på sigt skal bruges mod behandling af epilepsi-sygdomme som Dravet syndrom og Lennox-Gastaut syndrom.

Midlet er lige nu under udvikling.

Lundbeck beskriver det som et potentielt "blockbuster"-middel, der årligt kan komme til at omsætte for op mod to milliarder dollar.

Bexicaserin ventes at blive lanceret i slutningen af 2028.

- Dette opkøb vil blive en hjørnesten i Lundbecks neurovidenskabelige forretning med potentiale til at skabe vækst helt ind i det næste årti, lyder det videre fra Charl van Zyl.

- Bexicaserin imødekommer et kritisk udækket behov for patienter, der lider af sjældne og svære epilepsi-sygdomme, for hvem der er meget få gode behandlingsmuligheder.

Opkøbet har fået grønt lys af bestyrelserne i begge selskaber, men mangler fortsat at få den fornødne godkendelse af myndighederne.

Lundbeck udvikler, producerer og sælger lægemidler mod hjernesygdomme som depression, angst, Huntingtons og Alzheimers - og epilepsi.

Et af de store håb lige nu er migrænemidlet Vyepti, der er stærkt medvirkende til selskabets salgsvækst.

Rexulti, som bruges mod skizofreni, er dog fortsat selskabets mest sælgende middel.

Sidste år blev der solgt Rexulti for 4,5 milliarder kroner, hvilket svarede til knap en fjerdedel af Lundbecks samlede omsætning.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT