Mærsk-konkurrent etablerer containerterminal på Aarhus Havn

25. SEP 2024 • 14:22ERHVERV/POLITIK

MSC har indgået en aftale med Arhus Havn om at leje et område af havnen til en containerterminal.

Aarhus Havn har indgået en aftale med containerrederiet Mediterranean Shipping Company (MSC) om at udleje et område af havnen til rederiet.

Det skriver Aarhus Havn i en pressemeddelelse.

Dermed vil MSC etablere en ny containerterminal på havnen, hvor APM Terminals, som er ejet af Mærsk, i dag alene driver containeroperation.

MSC er verdens største containerrederi med over 200.000 ansatte og 850 containerskibe.

Thomas Haber Borch, som er administrerende direktør hos Aarhus Havn, glæder sig over, at MSC vil etablere en containerterminal på havnen.

- Det giver erhvervslivet flere muligheder for at handle med omverdenen, og det styrker vores konkurrencekraft og ikke mindst vores rolle i at sikre den danske forsyning til gavn for erhvervslivet og hele Danmark, siger han i pressemeddelelsen.

Tidligere har Mærsk ellers forsøgt at få byretten i Aarhus til at udstede et midlertidigt påbud, så Aarhus Havn ikke kunne indgå nye aftaler om at bruge havnens arealer til containere. Det skrev både Din Avis Aarhus og Århus Stiftstidende i august.

MSC's danske hovedkontor ligger allerede på havnen i Aarhus. Placeringen er fordelagtig for rederiet fremtidsplaner, lyder det fra Søren Toft, som er topchef i MSC.

- Vi vil indsætte en direkte mainliner mellem Aarhus og Asien næste år, og i kombination med vores egen terminal kan vi tilbyde vores kunder en stærk logistikløsning, siger han i pressemeddelelsen.

Det er helt konkret MSC's containerterminaloperatør Terminal Investment Limited (TIL), der kommer til at leje omkring 170.000 kvadratmeter på Omniterminalen.

Terminalen forventes at være færdig i 2027, hvorefter området kan tages i brug.

MSC blev stiftet i Bruxelles i Belgien i 1970 og har siden udviklet sig til et globalt selskab med både containerfragt, krydstogtskibe og færger.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT