FCK-træner måber over polsk chokmål: Jeg er ekstremt bitter

4. OKT 2024 • 00:52SPORT

Jacob Neestrup har svært ved at forstå, at FC København ikke fik point mod polske Jagiellonia Bialystok.

FC København fik ikke point med fra torsdagens åbningskamp mod Jagiellonia Bialystok i Conference League.

Et mål i sidste sekund sikrede de polske mestre en sejr på 2-1, og det har FCK-træner Jacob Neestrup svært ved at begribe.

- Du kan godt tabe, og du kan godt tabe til de polske mestre, men jeg er ekstremt bitter over det mål, de scorer til 2-1. Det har jeg ikke ord for, for det må ikke ske i minut 96.57, at vi ikke siger: "Så var det dét, det var et point", siger han på pressemødet efter kampen.

FCK kom foran tidligt i opgøret på et hovedstødsmål af Pantelis Hatzidiakos og havde adskillige chancer til at lukke kampen allerede før pausen.

Men københavnerne mistede langsomt grebet om kampen, og på to af deres fire forsøg lykkedes det de polske mestre at få alle andre end de polske fans til at være musestille i Parken.

- Vi dominerede kampen massivt, men så må man nøjes med det næstbedste. Det er for mig den situation, der gør det ekstremt hårdt at tage hjem fra Parken i dag, siger Jacob Neestrup.

- Du skal kunne spille uafgjort en gang imellem, hvis du vil være nummer et, og du vil have nok point.

Sejren var omvendt en stor skalp for Jagiellonia, der for nylig vandt sit første polske mesterskab og aldrig har nået et gruppespil i en europæisk turnering.

Klubbens 32-årige cheftræner, Adrian Siemieniec, havde på det efterfølgende pressemøde svært ved at skjule sit smil, og han fik da også de polske journalister til at grine, før han til sidst blev klappet ud af mange af dem.

- Det er fantastisk og historisk at vinde i Parken. Det er stort at vinde her. For mig, for spillerne og for fansene. Jeg vil huske den her kamp i mange år, siger Adrian Siemieniec.

Ligesom i de øvrige europæiske turneringer spilles der ikke længere gruppespil i Conference League. I stedet er alle turneringens 36 hold placeret i én stor tabel.

De otte bedste går direkte i ottendedelsfinalerne, mens pladserne 9 til 24 spiller en playoffrunde om at komme med videre.

FCK er efter første spillerunde nummer 23, mens Jagiellonia med sin sejr er nummer ti.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT