Trump vil forhindre alle stater i at forbyde benzinbiler

4. OKT 2024 • 03:04UDLAND

Donald Trump siger til vælgerne i Michigan, hvor bilbyen Detroit ligger, at benzinbilens fremtid er sikker.

Donald Trump vil, hvis han bliver valgt som USA's præsident, ikke tillade, at nogen delstater kan indføre et forbud mod benzinbiler.

Det siger han under et vælgermøde i delstaten Michigan.

Michigan er hjemstat for den amerikanske storby Detroit, der er kendt for sin produktion af biler. Detroit huser de tre store bilfabrikanter Ford, General Motors og Stellantis, der tidligere var kendt som Chrysler.

- Når jeg bliver præsident, så er der ingen delstat i USA, der får lov til at forbyde benzindrevne biler eller lastbiler. Det garanterer jeg. Det kommer ikke til at ske, siger Donald Trump i byen Saginaw i Michigan.

- Og I kommer til at producere dem lige her, tilføjer han.

En af de amerikanske delstater, Californien, godkendte i august 2022 en plan om at slutte salget af benzinbiler senest i 2035.

Præsident Joe Bidens administration har flere gange afvist at sætte en konkret dato på udfasningen af benzinbiler.

Der er dog blevet investeret milliarder af dollar i at gøre det mere attraktivt at producere og købe elbiler. Joe Biden har et mål om, at halvdelen af alle nye biler i USA inden udgangen af 2030 er elbiler.

Til sammenligning er omstillingen til elbiler i Danmark allerede godt i gang. I august var 55 procent af samtlige nye biler elbiler ifølge FDM.

Michigan opfattes som en af de vigtige svingstater frem mod det amerikanske præsidentvalg, der holdes 5. november. Det vil sige en stat, som vurderes at kunne tippe enten til republikansk eller demokratisk fordel.

Svingstaterne er afgørende i USA, hvor det særlige valgsystem betyder, at man løber med samtlige valgmænd, hvis man får flertal i en stat.

Man skal bruge mindst 270 valgmænd for at vinde præsidentvalget.

I Michigan er der 15 valgmænd på spil. Ved valget i 2020 løb den daværende demokratiske kandidat, Joe Biden, med sejren i staten.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT