Cubaner går forrest i smal Fredericia-sejr

3. OKT 2024 • 21:47SPORT

Fredericia HK var på randen af pointtab, men fik akkurat hevet to point hjem mod Sønderjyske.

Fredericia HK fik torsdag rettet lidt op på en haltende sæsonstart, da holdet ude slog Sønderjyske 30-29 i herrernes håndboldliga.

Den cubanske bagspiller Reinier Taboada gik med sine ni mål, tre assister og en parade i forsvaret i sidste sekund forrest for den forsvarende sølvvinder.

Fredericia har nu seks point for fem kampe på fjerdepladsen, mens Sønderjyske ligger nummer ni med fire point.

Før pausen fik værterne især sat sine yderste spillere fremragende i scene, og tyske Patrick Volz og norske Ebbe Stankiewicz kvitterede ved at omsætte tilsammen ni af ti forsøg fra kanterne.

Det var stærkt medvirkende til, at Sønderjyske vendte 7-10 til 17-16, men i sidste ende var det 17-18 ved pausen efter en ærgerlig afslutning for hjemmeholdet.

I anden halvleg var det i høj grad bagspiller og topscorer Nicolaj Jørgensen, som i perioder holdt sønderjyderne inde i kampen. Ti mål og fire assister endte han på, men han bidrog også med et par dyre fejl i slutfasen.

Her havde Sønderjyske i et par omgange mulighed for at udligne, men fejlede, og i allersidste angreb smækkede Taboada sine labber i vejret - først for at blokere et skud og siden for at juble over to point.