Område nær lufthavn i Beirut meldes ramt af israelsk angreb

4. OKT 2024 • 01:21UDLAND

Der er flere meldinger om eksplosioner, der angiveligt skyldes angreb på lagerbygning nær lufthavn i Beirut.

I løbet af det seneste døgn er 37 personer blevet dræbt i Israels angreb mod Libanon.

Det siger Libanons sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Samtidig er 151 blevet såret.

- Angreb fra den israelske fjende har i de sidste 24 timer dræbt 37 personer og såret 151, lyder det sent torsdag aften fra ministeriet.

Den seneste tid er situationen mellem Israel og Libanon eskaleret, og natten til tirsdag sendte Israel soldater ind over grænsen til nabolandet mod nord.

Israel har angrebet en række mål, som ifølge landet har forbindelse til den militante bevægelse Hizbollah.

Det samlede antal af dræbte i Libanon efter de seneste angreb står endnu ikke klart. Torsdag - inden opdateringen fra sundhedsministeriet - lød det fra landets sundhedsminister, Firass Abiad, at 1974 mennesker har mistet livet, siden kampene begyndte.

Torsdag aften er der også meldinger om, at mindst et israelsk angreb har ramt i området nær den internationale lufthavn i Libanons hovedstad, Beirut.

Det siger en talsperson for landets transportministerium ifølge Reuters.

AFP's korrespondenter i Libanon har samtidig meldt, at der kan høres eksplosioner nær lufthavnen. Ligeledes viser billeder brand og røg efter nye luftangreb.

En unavngiven kilde tæt på Hizbollah siger til nyhedsbureauet, at angrebet var rettet mod en lagerbygning, der ligger tæt på lufthavnen.

Det står endnu ikke klart, hvilke skader angrebet har forårsaget.

På det sociale medie X har talsmand for Israels militær (IDF) Avichay Adraee udsendt en opfordring til indbyggere i det sydlige Beirut om, at de bør forlade området.

Det skriver BBC.

Det gælder folk, der bor nær en bestemt bygning i distriktet Hadeth. De bør rykke sig mindst 500 meter væk fra bygningen, lød det sent torsdag aften.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT