Nordkorea vil uden at tøve besvare angreb med atomvåben

4. OKT 2024 • 00:48UDLAND

Nordkoreas Kim Jong-un er klar til at tage atomvåben i brug, siger han efter nylige udtalelser fra nabolandet.

Nordkorea er klar til "uden at tøve" at tage atomvåben i brug, hvis landet bliver angrebet og truet på sin suverænitet.

Det siger Nordkoreas leder, Kim Jong-un, ifølge det statslige nordkoreanske nyhedsbureau KCNA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Han bekræftede, at hvis vores fjender er så tåbelige og uforsvarlige at forsøge at bruge væbnede styrker til at true Nordkoreas suverænitet, så vil Nordkorea uden at tøve bruge alle vores tilgængelige midler - herunder atomvåben, skriver KCNA på vegne af Kim Jong-un.

Hans udmelding kommer i kølvandet på nylige udtalelser fra Yoon Suk-yeol, der er præsident i nabolandet Sydkorea.

Yoon Suk-yeol sagde ved en militærparade tirsdag, at det ville blive enden på Nordkoreas styre, hvis det tog atomvåben i brug.

Det har fået den nordkoreanske leder til via KCNA at sige, at Yoon Suk-yeol "pralede med at have store militære muskler, mens han stod lige på dørtærsklen til et land, der er i besiddelse af atomvåben. Det var virkelig ironisk og indikerede, at han ikke er en helt normal mand".

Kim Jong-uns kommentarer faldt onsdag ved en militærbase.

Nordkorea har i årtier udviklet landets atomprogram og menes at have nok materiale til at bygge adskillige atomvåben. Det skriver Reuters.

Nordkorea har meget strenge regler med både ind- og udrejse, og den globale offentlighed har kun meget begrænset indblik i landet.

Der er godt 25 millioner indbyggere i Nordkorea.

Landet grænser op til Sydkorea, Kina og Rusland og er med et areal på 120.540 kvadratkilometer cirka tre gange så stort som Danmark. Kim Jong-un overtog magten, efter at hans far, Kim Jong-il, døde i 2011.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT