Mere leg og liv i Gudhjem: Stor åbningsdag blev fejret på stadion

Mere leg og liv i Gudhjem: Stor åbningsdag blev fejret på stadion
Vejret tilsmilede Gudhjem ved åbningsdagen af de mange nye tilbud ved fodboldbanerne. Legeredskaber som disse ringe, kongespil og cykler kan familier fremover låne i et nyåbnet rekvisitrum. Privatfoto
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT | 24. JUN 2022 • 20:15
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT
24. JUN 2022 • 20:15

Gudhjemboerne indviede fredag eftermiddag både et klatretårn, en træningsstation, rekvisitrum og to padelbaner. 

Gudhjem åbnede fredag eftermiddag et nyt aktivitetsområde ved byens stadion. I centrum for indvielsen var et klatretårn for de mindste og en udendørs motions- og træningsstation for de unge, forældre og andre voksne.

Knap 300.000 kroner fra Nordea-fondens ”Her bor vi”-pulje har finansieret de fleste af nyhederne omkring legepladsen, der nu har fået en bredere profil.

– Forældrene har været supertaknemlige i dag. "Sikke mange muligheder vi har for at bevæge os og mødes", var der nogen, der sagde, fortæller Sanne Bloch fra projektgruppen ”Leg og liv i Gudhjem”.

Det er Nordea-fondens pulje "Her bor vi", der har finansieret den udvidede lege- og aktivitetsplads i Gudhjem. Privatfoto

Mødested er et nøgleord

 

Målet med "Leg og Liv i Gudhjem" har været at etablere sociale mødesteder for alle, men især for familier med børn og de unge. Projektlederen håber, at børnefamilierne vil finde faste tidspunkter, hvor de kan træffe hinanden og være sammen.

Et af de nye tiltag er et rekvisitrum, som forældre kan få koden til, så de kan låne bolde, legespil, bevægelsesredskaber og en af de fire nye cykler til pump track-banen ved hallen.

Mange troppede op til den store åbningsdag, selvom den faldt sammen med sidste skoledag.

– Der var et godt fremmøde. Der kom børnehavebørn, forældre og nye tilflyttere, beretter Sanne Bloch.

Indvielsen fandt sted i høj sol fra klokken 15, og ved samme lejlighed blev Gudhjems to nye baner til ketsjersporten padel åbnet.

Gudhjem By og Museumsforening har været involveret i både padelbaner og lege- og aktivitetspladsen. Padelbanerne er dog ikke finansieret af ”Her bor vi”-midlerne, men af firmaet Match Padel Bornholm, der i sidste uge indviede to baner i Svaneke.

Kølige drikke og kage blev serveret og nydt i skyggen. Til venstre i billedet anes den ene padelbane. Privatfoto

Frustrerende ventetid

Gudhjemboerne kan se frem til endnu en nyskabelse i byen finansieret af fondsmidlerne. På Nørresand Havn skal et nyt legeredskab formet som en åleruse sættes op. Den kommer formentlig til at stå klar til efteråret, forventer Sanne Bloch – med et forbehold for, at erfaringerne har vist, at der kan gå adskillige måneder på at få de fornødne tilladelser fra regionskommunen i hus.

– Vi har ventet i over et år på at få tilladelse til første del af projektet, og vi håber ikke, at der går lige så lang tid næste gang, siger hun om sagsbehandlingstiden på bygge- og spildevandstilladelser.