– Vi besluttede at vi ville prøve noget nyt, for vi er en forening som organiserer klubber for børn og unge, og hvis der ikke kommer til at være noget nu, så ender det jo med at foreningen dør ud på Bornholm, og det ville være vildt ærgerligt, ikke at kunne give det videre til sine egne børn, som vi selv har været rigtig glade for, fortæller Pia Kofoed.
Glutenfrit fællesskab
Med inspiration fra foreningens afdeling i Skive valgte Pia Kofoed og hendes mand derfor at tage livtag med madpakkeklub-konceptet, og da der er adgang til gode lokaler i Vestermarie, hvor der desuden bor en masse børn, så var det oplagt at afprøve konceptet der, fortæller Pia Kofoed.
– Det er egentlig noget, vi opstarter med inspiration i vores egne børn. Vores datter har haft rigtig stor fornøjelse af 4H's madskole, som hun har været afsted på i nogle år, og så tænkte vi, at det ikke skulle være en almindelig madklub, men hellere en hvor man laver madpakker, for så aflaster man også forældrene lidt der.
Derfor er konceptet at børnene dukker op og bliver delt ind i tre hold, hvor de så laver pastasalat, pølsehorn, pizzasnegle eller lignende, og så deles man om maden til sidst, så alle får noget lækker mad med hjem til madpakken.