For 50 år siden kostede det 7,50 kroner at være medlem

For 50 år siden kostede det 7,50 kroner at være medlem
Ved kulturugen i 2021 var der snobrød på bålet. Foto: Vestermarie Lokalarkiv
NYHED | ABONNENT | 9. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
9. MAJ 2023 • 05:30

Vestermarie Borgerforening kan holde jubilæum i god form.

Det kostede under 10 kroner om året at være medlem af Foreningen Vestermarie Sogneforening, da den blev oprettet den 9. maj 1973. Nærmere bestemt syv og en halv kroner.

Dengang var borgerforeningen mere for den ældre generation, fortæller Lene Dahl, som er nummer 12 i rækken af formænd for foreningen, som har skiftet navn til Vestermarie Borgerforening og i dag er for hele familien.

– En borgerforening er godt for fællesskabet, aktiviteter, sammenhold, samarbejde med andre foreninger i sognet, og så er det som borgerforening lettere at kontakte det offentlige på borgernes vegne, fortæller hun.

For Lene Dahl kom borgerforeningen især til at betyde noget, da skolen lukkede, og hun sammen med sin forgænger kæmpede for at skolen skulle blive et foreningshus.

– Det fik vi så i sommeren 2017, hvor foreningerne fra kælderen kunne flytte op i vestfløjen, hvilket jeg er meget glad for, fortæller hun.

Der er stor fest i foreningshuset, når foreningen lørdag fejrer sit 50-års jubilæum med både livemusik, 70'er-fest og særskilt program for børnene.

– Der har været mange forskellige aktiviteter; forårs- og efterårsfest, landsbyfest, udflugter, foredrag, julemarked, og vi har tændt juletræet. Jeg tror, sankthansaften startede omkring 1976 i Gulhaveparken, og det er nok den tradition, der har været der længst, fortæller Lene Dahl.

Et hit

Foreningen har i dag mellem 130 og 140 medlemmer, en syv mand stor bestyrelse og særligt den store sommerfest i Folkeskoven er et hit for alle grupper.

De seneste år har foreningen haft held med at søge penge og opføre frokosthytte, shelter, Folkeskoven, legehus, koldbøttestativ og en bro over Svineryggen. Den arbejder fortsat på en hundeluftergård og børneaktiviteter i Brøgsaparken.

Om der stadig er brug for en borgerforening i Vestermarie om 50 år er svært at svare på, mener Lene Dahl.

– Men det håber jeg, der er, siger hun.