Milliontrawler er fremme i Canada

Milliontrawler er fremme i Canada
Atlantic Enterprise blev i oktober døbt i Tyrkiet. Nu er den fremme i sin hjemhavn i det østlige Canada. Foto: Ocean Prawns
NYHED | 28. NOV 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
28. NOV 2023 • 15:30

Ocean Prawns' Atlantic Enterprise er kommet hjem til Harbour Grace.

Indbyggerne i havnebyen Harbour Grace på den canadiske østkyst har fået noget nyt at kigge på. Ocean Prawns nyeste trawler, Atlantic Enterprise, er endelig at finde i sin hjemhavn på halvøen Avalon. Det fremgår af hjemmesiden Marinetraffic.com.

Tidligere på måneden fortalte virksomheden i Nexø på sin hjemmeside, at trawleren havde lagt fra kaj i Tyrkiet og sat kurs mod det krystalklare, iskolde hav i Canada.

"Kristian Barslund Jensen er med ombord og glæder sig til turen over Atlanten sammen med resten af besætningen", står der på hjemmesiden.

Atlantic Enterprise er Ocean Prawns' bud på fremtidens kombitrawler til både reje- og hellefiskeri. Den er baseret på mere end 40 års fiskerierfaring i det Arktiske Hav, er bygget på værftet Tersan Shipyard i Tyrkiet og er fyldt med det nyeste inden for fabriksudstyr, fryseri, fiskeudstyr, navigationsudstyr, trawlspil og kraner.

Atlantic Enterprise blev i oktober døst i Tyrliet. Nu er den fremme i sin hjemhavn i det østlige Canada. Foto: Ocean Prawns

"Gennem hele processen har vi haft en tæt sparring med vores leverandører, som også har set det som en spændende og udfordrende opgave/leverance. Vi har kort sagt allieret os med de bedste i markedet på alle parametre og haft stor fokus på skånsomt fiskeri, øget effektivitet og ikke mindst fangstens kvalitet, smag og friskhed", fortæller Ocean Prawns.

Ocean Prawns har investeret knap en halv milliard kroner i Atlantic Enterprise.