Lærke er Danmarks bedste bygningsmalerelev

Lærke er Danmarks bedste bygningsmalerelev
En bevæget Lærke Rasmussen der lørdag tager imod nyheden om, at hun er kåret som Danmarks bedste bygningsmalerelev ved DM i Skills 2023. Foto: Lasse Lagoni
NYHED | ABONNENT | 5. FEB 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
5. FEB 2023 • 15:30

18-årige Lærke Rasmussen fra Nexø vandt guld i bygningsmalerkonkurrencen ved DM i Skills.

Det var en overvældet Lærke Rasmussen, der efter tre hårde konkurrencedage løb med titlen som Danmarksmester i kategorien bygningsmaler ved DM i Skills, som foregik i Fredericia.

– Det var helt overvældende og ubeskriveligt at høre mit navn blev læst op i salen ved afskedsceremonien. Følelserne væltede frem. Jeg har aldrig vundet priser i mit liv før, så jeg var dybt berørt. Jeg havde ikke sat næsen op efter noget, for man skal ikke undervurdere konkurrenterne, de var dygtige, udtaler Lærke Rasmussen i pressemeddelelsen fra EUC Sjælland.

Lærke Rasmussen bor i Nexø, og hun er i lære hos Gittes Malerfirma i Aakirkeby. Hun går på skole i Næstved på EUC Sjælland, og her har hendes faglærer Heidi Maack Andersen trænet med hende i en længere periode op til konkurrencen.

Vi skrev om Lærke i Tidende, da hun havde kvalificeret sig til DM, og her fortalte hun, at hun faktisk startede med at sige nej tak til at deltage i DM i Skills, fordi hun synes, det var skræmmende. Men hun endte alligevel med at sige ja.

– Jeg ombestemte mig så, fordi jeg tænkte, at det var "once in a lifetime"-chance, så nu ville jeg bare gøre det.

– Hele det her forløb har virkelig udviklet mig og skubbet mig i en bedre retning, fortalte hun i slutningen af januar.

Kreativ og kunstnerisk

Hun meldte sig blandt andet til for at være med til at skabe fokus på erhvervsuddannelserne og vise, at bygningsmaling er mere end "bare at male".

– Jeg synes, DM i Skills er mega fedt. Det er virkeligt vigtigt, at sådan et stort arrangement er med til at hylde håndværksfagene, og der kommer fokus på det. Det er mega stort. Vi mangler mange håndværkere i de forskellige fag i Danmark, dem er der virkelig brug for, siger Lærke Rasmussen i pressemeddelelsen.

Hun er især begejstret for sit fags evne til at forvandle - og så sætte hun pris på, at hverdagen ikke foregår på skolebænken.

– Det jeg elsker ved malerfaget er at være aktiv i min hverdag og bruge mine hænder. At være kreativ og få lov til at vise ens mere kunstneriske side. Det med at sidde stille på skolebænken, er ikke lige mig. Jeg elsker den proces, der er i at se tingene udvikle sig - ja se tingene forvandles fra skrot til slot, fortæller hun.

I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at Lærke Rasmussens familie, kæreste og en svend og mesteren fra firmaet Gittes Malerfirma ApS var alle fremmødt til konkurrencen i Fredericia, så der var stor opbakning.

Lærke Rasmussen på scenen ved afslutningscermonien, hvor hun lykønskes af børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. Foto: Lasse Lagoni