Christianshøjkroen får nye forpagtere

Christianshøjkroen får nye forpagtere
Det nye forpagterpar Nikolaj Jeppesen og Sofie Edlev Nielsen. Privatfoto
NYHED | 1. JUN 2023 • 14:02
NYHED
1. JUN 2023 • 14:02

Naturstyrelsen har fundet deres nye forpagtere til Christianshøjkroen og Kyllingemoderen. Det nye forpagterpar vandt med et krokoncept, der tilgodeser både turister og bornholmere, lyder det.

Christianshøjkroen og Kyllingemoderen i Almindingen har fået nye forpagtere.

Det er Nikolaj Jeppesen og Sofie Edlev Nielsen, der har vundet forpagtningen, efter at den har været sendt i udbud af Naturstyrelsen. De to nye forpagtere vandt med et forretningskoncept, der satser på økologi, lokale råvarer og et menukort, der kan favne alt fra børnefamilier til forretningsmiddage, oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Nikolaj og Sofie kom til os med et rigtig fornuftigt krokoncept, der både tilgodeser turister og bornholmere. Og så var vi glade for, at de havde øje for de muligheder, der ligger i at drive det historiske forsamlingshus Kyllingemoderen og for, at de ville skabe mere liv i det unikke kultur- og naturområde, som Christianshøj og Jomfrubjerget er, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm.

Stolte af at tage arven op

Kroen blev udbudt til forpagtning i midten af april, da der skulle findes en til at overtage efter erhvervsmanden Michael Møller, der tidligere stod for forpagtningen.

Angsøgningsfristen udløb den 15. maj, og de nye forpagtere har overtaget den 1. juni.

Nikolaj Jeppessen og Sofie Edlev Nielsen lægger blandt andet op til at udvikle arrangementer, picnics og guidede skovture i området og at opbygge faciliteter til møder og konferencer. Men i 2023 kommer de til at koncentrere sig om at få gang i kroen og understøtte de arrangementer, der foregår i Kyllingemoderen, herunder Bornholms Sommerrevy. De er derfor gået i gang med at forny og klargøre kroens lokaler, og de åbner så snart, at alt står klar.

– Vi er stolte af at få lov til at drive et så unikt og betagende sted og ikke mindst at tage arven op efter et sted med så fine traditioner for bespisning og arrangementer. For Sofies vedkommende også arven fra hendes oldefar, Johannes Lyngby, der drev Hotel Jomfrubjerget og fik bygget Kyllingemoderen i 1929, siger Nikolaj Jeppesen.

Det er i det hele taget ikke nybegyndere, der overtager forpagtningen af kroen og Kyllingemoderen. Nikolaj Jeppesen har en fortid som kok, restauratør, køkkenchef og projektkoordinator. Han har senest været daglig leder af det kommunale tilbud Plantagen i Svaneke. Sofie Edlev Nielsen er lærer på Paradisbakkeskolen, men har også erfaring fra cafébranchen og fra butikken Helsporten i Nexø. De bor i dag i Nexø, men vil flytte ind i lejligheden på kroens overetage i forbindelse med, at de overtager forpagtningen.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.