Kaas: En ny begyndelse for Lobbæk

Kaas: En ny begyndelse for Lobbæk
LEDER | 16. SEP 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
16. SEP 2024 • 05:30

Der er store planer på den tidligere remise i Lobbæk. I den gamle stationsby kan man klappe i hænderne over, at et nyt eventyr skal skrives.

Der er langt til tidligere tiders storhed med brugs og købmand, slagter og bager, mejeri og banker i Lobbæk.

Den gamle stationsby med de mange fine villaer ligger i dag lidt søvnigt hen, men et nyt projekt kan måske vise sig at blive en ny begyndelse for byen.

I hvert fald kommer to entreprenante skikkelser til, når Sopha og Henrik Nerst gør deres entré på den gamle remise. Her er planerne, som vi beskrev i Tidende lørdag, store for parret, der først slog deres navne fast som succesfulde restauratører på Æblehaven i Snogebæk, og som siden har vist, at de kan mere end det.

Deres ginproduktion, Wild Destillery, er gået fra at være en lille startup til nu at producere 2.000 liter gin, og deres tidligere restaurantprojekter har givet dem en base af solide stamkunder, som de nu tager med sig til det nye sted.

Med en større restaurant, plads til 100 gæster og muligheden for blandt andet at arrangere events og smagninger ser fremtiden enormt spændende ud for Sopha og Henrik Nerst – og ikke mindst for Lobbæk.

Iværksættere, der tør at være "first movers" og åbne noget nyt i et område, hvor der ikke nødvendigvis er de store attraktioner – ud over en meget velassorteret antikforretning selvfølgelig – at køre efter, skal være drevet af mod og af en lyst til at gå imod strømmen.

Hvor andre måske mest ser problemer og udfordringer, har Nerst-parret set en mulighed i remisen, hvor man ikke kun får mange kvadratmeter for pengene – man får også en meget synlig beliggenhed lige ud til en meget befærdet vej.

Måske viser de nye planer på remisen sig som et pionerprojekt, som kan betyde, at Lobbæk igen kan byde på et større udbud af erhverv.

Brugs, købmand, slagter, bager og den slags bliver det næppe til, men mindre kan selvfølgelig også gøre det for en by, som fortjener en opblomstring.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT