Planen fejlede ikke noget. Den blev lavet inden sommeren 2019, og dermed var det altså den sjette sæson, der nu blev den sidste for Sopha Nersts lille hyggeprojekt i Snogebæk. For man kan lægge alle de planer, man vil - men virkeligheden kommer gerne væltende på sin egen måde, og i dette tilfælde på en næsten lidt for positiv måde.
– Det viste sig, at det gik så stærkt med det her destillering. Det er vokset fra 200 liter til 2.000 liter, så i stedet for de seks måneder i restauranten, der var planlagt, så har jeg bare haft åbent i tre måneder, og så hjælper jeg til her i ni måneder.
Hun fortæller, at de allerede for to-tre år siden begyndte at tale om, at destilleriet kunne være en fuldtidsbeskæftigelse for dem begge, men også restauranten i Snogebæk gik over al forventning.
– Det blev så travlt, og jeg så nærmest ikke familien i de tre måneder. Imens skal min mand både passe sin forretning, vaske tøj, passe hunden, lave mad til vores dreng og jo også til mig, når jeg kommer hjem om aftenen - det blev alt for meget til sidst.
Alligevel har lukningen været en svær pille at sluge for den erfarne kok. Derfor har det taget tid og interne forhandlinger, før parret er kommet frem til en aftale, der er god for hele familien.