Debat: S for Standard under al kritik

Debat: S for Standard under al kritik
Bente Helms er medlem af kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet, men også formand for SIND Bornholm. Foto: Berit Hvassum
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 20. OKT 2021 • 06:21
Af:
Bente Helms
formand for SIND Bornholm
medlem landsledelsen i SIND
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
20. OKT 2021 • 06:21

Det er vigtigt at tale åbent og respektfuldt om mentale helbredsproblemer, da det kan hjælpe dem, der har en psykisk sygdom, dem der er i risikogruppen og for de mange pårørende.

Tænk at I på øens eneste avis synker så dybt i jeres leder og i den grad misbruger S og kobler det med selvmord.

Dybt krænkende for de mange mennesker og deres pårørende, som på et tidspunkt får ondt i livet og vælger den værste udvej.

I sætter med jeres leder "S for Selvmord" den 19. oktober på værste vis fokus på et emne, som ligger mig meget på sinde.

Rigtige mange danskere har, har haft eller vil få ondt i livet på et eller andet tidspunkt. Fordomme og misforståelser kan opleves som et stort problem for mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.

Jeg har som de fleste danskere haft kendskab til selvmord også på tæt hold. Rigtig mange mennesker, der i kortere eller længere perioder i livet er ramt på det mentale helbred og kæmper med depression, selvmordstanker og andre psykiske lidelser, oplever stadigvæk at deres lidelse er tabubelagt – samtidig med at de mødes med fordomme og misforståelser.

Det er vigtigt at tale åbent og respektfuldt om mentale helbredsproblemer, da det kan hjælpe dem, der har en psykisk sygdom, dem der er i risikogruppen og for de mange pårørende.

Når Bornholms Tidende vælger at klandre øens borgmester Thomas Thors for at forsøge at skaffe ekstra penge fra staten til Bornholm, havde overskriften "S for Selvmål" måske været mere på sin plads.

Der er ingen grund til at ramme og udskamme mennesker og pårørende, for hvem selvmord er et meget tragisk, voldsomt og alvorligt problem.

Og da slet ikke skabe sammenhæng til en lokal valgkamp.

Det er et stort problem for vores samfund generelt, at selvmordstankertanker fylder mere, og selvmord for nogen stadigvæk vælges som en sidste udvej.