Debat: Der er også parkeringskaos i Gudhjem

Debat: Der er også parkeringskaos i Gudhjem
Den såkaldte hotelgrund er tænkt som en del af løsningen på det trafik- og parkeringskaos, som ofte præger Gudhjem i højsæsonen. Foto: Berit Hvassum
LÆSERBREV | GUDHJEM | ABONNENT | 5. AUG 2021 • 15:00
Af:
Torben Ruberg
 Kirkevej 5
 Gudhjem
LÆSERBREV | GUDHJEM | ABONNENT
5. AUG 2021 • 15:00

Som en naturlig opfølgning på avisens artikel af 2. august om parkeringstrængsler i Svaneke vil jeg gøre opmærksom på, at der i Gudhjem – mindre i Melsted – er et kaos tilsvarende som i Svaneke, og at de etablerede pladser, for eksempel hotelgrunden, ikke benyttes tilstrækkeligt.

På pladsen ved tankstationen er der næppe pladser, og på gruspladsen nederst på Gudhjemvej heller ikke.

At parkere på pladsen ved svømmehallen vil betyde, at gæster til svømning ikke kan parkere. Pladsen benyttes også af hjemmeplejere med basis fra Klippebo, der skal ankomme i egen bil for derefter at forsætte på arbejde i kommunens biler.

Er der skiltet godt nok? Er der oplysninger på gps og lignende, som kan meddele de ankommende, hvilke krav der er til parkering og hvilke løsninger?

For os, der bor i øvre Gudhjem, er det ikke muligt at forlade sin parkeringsmulighed i nærheden af eget hus uden at udsætte fysiske forhindringer i form af havestole, træbomme og andre finurlige genstande på vores parkeringspladser. Dette er nødvendigt, da pladsen ellers er kapret af de turister, der er på piratjagt efter pladser så tæt på havnen som muligt.

Ifølge en mig forelagt "oversigt fra 18. marts 2021" er et af mange punkter beskrevet som beboerparkering i nedre Gudhjem, det vil sige, at enkelte eller alle de små veje nedenfor møllen forbeholdes beboerparkering i ensretningsperioden. Dette lykkes slet ikke. Der er ikke skiltet, og derfor kan alle blot parkere til forhindring for os fastboende.