Lys fremtid
Skal man lykkes med at fastholde den positive udvikling, gælder det dog også om at få nogle mennesker til byen, der har visioner. For med mennesker, der kan føre vejen, kommer pengene også, understreger Kurt Pedersen.
– Kigger man på Tejn og Aarsdale, er det jo blevet det nye sort. Det kræver selvfølgelig mere at få accelereret noget op i byer på indlandet, men hvis der er nogle, der viser vejen, så får kommunen og fonde også øjnene op for potentialet i byen, siger Kurt Pedersen, og understreger, at Østerlars som indlandsby ikke har samme råderum for udvikling som kystby. Han ser dog alligevel en lys fremtid for byen i lyset af de mange nye erhvervsdrivende, som byen har fået. For det smitter af på potentialet for at tiltrække endnu flere tilflyttere, mener han. Tilflyttere, der ligesom dem selv ønsker at skabe et andet slags liv.
– Jeg tror faktisk, at vi vil se flere tilflyttere af børnefamilier, der gerne vil væk fra stress og jag i storbyen. En af de gode ting, der er kommet ud af corona er nok også, at arbejdsgivere har fået øjnene op for hjemmearbejdspladser, hvilket åbner op for nye muligheder for pendlere, siger Kurt Pedersen. For parrets eget vedkommende er der dog ingen tvivl. I Østerlars er de kommet for at blive.
– Vi udlever drømmen om det gode liv her, som skal accelere og vokse. Så vi har en plan om, at vi skal bæres væk herfra, siger Anne Birk.

Foruden sæbemageri og brugskunst, har Birk Bornholm også indrettet julestue på buikkens 1. etage. Indtil videre er julestuen kun åben i højsæsonen, men parret arbejder på at etablere varmekilder på gården, der kan gøre det muligt at åbne julestuen i vinterhalvåret. Foto: Jacob Jepsen