Lyserød Lørdag fejres med ”løb” på Galløkken

Lyserød Lørdag fejres med ”løb” på Galløkken
Den 8. oktober er der mulighed for at støtte en god sag. Pressefoto
NOTITS | ABONNENT | 23. SEP 2022 • 05:31
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
23. SEP 2022 • 05:31

Lørdag den 8. oktober trækker Rønne i lyserødt til fordel for brystkræftsagen. Det er 15. år i træk, byer og lokalsamfund på tværs af Danmark samles om Lyserød Lørdag.

Hvert år ændrer verden sig på et splitsekund for hver og én af de knap 5.000 danske kvinder, der får konstateret brystkræft. De bliver ufrivilligt del af en kedelig statistik af de knap 74.000 kvinder, der lever med brystkræft i Danmark, og det er netop derfor, frivillige i Kræftens Bekæmpelse og lokale erhvervsdrivende landet over samles omkring den lyserøde festdag. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark. 9,3 pct. af kvinder rammes af brystkræft, inden de er fyldt 75 år, og det rammer ikke kun kvinden selv, men også familie og venner, som pludselig bliver pårørende til en brystkræftpatient. Det er derfor, vi sætter fokus på og samler penge ind til brystkræftsagen den 8. oktober, siger Tove Vang-Olsen fra Kræftens Bekæmpelses Lokalforening Bornholm.

Lyserød Lørdag bliver fejret på Galløkken ved Arsenalvej. Her vil der blandt andet foregå løb eller man kan gå tur med hunden, klapvognen og så videre, hvis det er det, man vil. For at være med til at støtte brystkræftsagen køber man et lod for mindst 50 kroner, og når man kommer retur fra turen, kan man se, om der er gevinst på loddet. Der er således mange sponsorerede gevinster. Man køber lodder mellem klokken 13 og 14, og turen bliver startet klokken 14 af Nyvest ”løbepiger”.

Forventningen er, at mange vil dukke op til arrangementet, ligesom det er sket alle de foregående 14 gange, Lyserød Lørdag er blevet afviklet i Rønne.

– Vi er meget taknemmelige over det store engagement, vi møder fra hele Bornholm’s erhvervsliv, foreninger og borgere. Det er fantastisk at mærke hele vores Ø stå sammen og bakke op om en vigtig sag. Vi glæder os til at byde alle velkommen til dette års Lyserød Lørdag, siger Tove Vang-Olsen.

De penge, som bliver indsamlet, går til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Læs mere om Lyserød Lørdag på www.lyserødlørdag.dk

Fakta om brystkræft

• Ca. 1/4 af kræfttilfælde blandt kvinder er brystkræft

• 9,3 pct. af danske kvinder rammes af brystkræft, inden de er fyldt 75 år

• Ved udgangen af 2020 levede 73.817 danske kvinder med en brystkræftdiagnose – det svarer til 2,5 pct.

• Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder over 60 år

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?