Hvor stor kan energiøen blive? Det største bud lyder på 600 hektar

Hvor stor kan energiøen blive? Det største bud lyder på 600 hektar
Bornholmskortet skulle hjælpe panelet med at beskrive energiøens geografiske udstrækning i forskellige scenarier. En muligheder er at etablere en samlet klynge omkring Energinets højspændingsstation syd for Aakirkeby. Skal der både laves brint og høstes overskudsvarme i stor skala, kan der blive brug for et areal på cirka 600 hektar, vurderede Søren Møller Christensen. Foto: Line S. Hansen
NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2023 • 05:30

Hvis Bornholms rolle som energiknudepunkt fører til skabelsen af fabrikker til fremstilling af brint og grønne brændstoffer samt en erhvervspark med virksomheder, der kan udnytte overskudsvarme, kan energiøen ende med at optage cirka én procent af øens areal. Det vurderede panelet i tirsdagens debatsalon. Selvom der vil være fordele ved at etablere en koncentreret klynge, behøver alle ikke nødvendigvis ligge samlet på Sydbornholm.

Ordet ”hvis” indgik i mange sætninger og blev ofte udtalt med tryk på, da energi-interesserede læsere tirsdag eftermiddag samledes i Rønnes gamle elværk til en debat om energiøen. Det skete som led i debatserien ”Hvor drømmer vi os hen”, som Bornholms Tidende tager del i.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.