Grøn udmelding fra Mærsk vækker begejstring i Rønne
Hvis bare én procent af de 60.000-80.000 skibe, der passerer Bornholm, benytter sig af den bornholmske tankstation til havs, har man en rentabel forretning. Foto: Jacob Jepsen

ERHVERV | RØNNE | MEDLEM
14. JAN 2022 • 15:30

Grøn udmelding fra Mærsk vækker begejstring i Rønne

Mærsk har længe gået forrest i branchen, når det kommer til at omstille sig til den grønne dagsorden. Nu tager rederiet endnu et skridt fremad, hvilket vækker begejstring på Rønne Havn og det nye projekt Bornholm Bunker Hub.
Den grønne omstilling er også kommet til skibstrafikken, hvor store dele af verdenstransporten af gods finder sted. Tilbage i 2018 meldte Mærsk – en af mastodonterne på verdenshavene – ud, at de vil være et klimaneutralt selskab i 2050. De store skibe i den kendte lyseblå farve skal i fremtiden sejle på grønne brændsler. De grønne brændsler, man har kendskab til i dag, og som man forventer skibene i fremtiden skal sejle på, er metanol og ammoniak. Mærsk har nu tænkt sig at sætte farten op på den grønne omstilling. Virksomheden har kigget i kalenderen og vil nu arbejde på at blive klimaneutral allerede i 2040.

Vil du have adgang til TidendeFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er:
Flere nyheder