Der er ingen huse til salg – selv børnehaven er solgt

Der er ingen huse til salg – selv børnehaven er solgt
Børnehaven er netop blevet handlet, så der er ikke flere boliger til salg i området. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 18. MAJ 2021 • 06:04
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
18. MAJ 2021 • 06:04

Der er én bolig til salg i Sorthat-Muleby, fremgik det i sidste uge af hjemmesiderne på boligmarkedet. Nemlig den tidligere Muleby Børnehave på Højegårdsvej i Sorthat.

Men ups, det går så hurtigt på det bornholmske boligmarked, at artiklen i denne uge må opdateres med nye oplysninger:

Den tidligere Muleby Børnehave er netop solgt, hvilket betyder, at der i skrivende stund ikke er nogen boliger til salg i området.

– Så I kan nok regne med, at vi vil annoncere efter boliger i Sorthat-Muleby, siger ejendomsmægler Bo Sonne fra EDC/Bornholmerbo, der har solgt den tidligere børnehave. For der er stadig interesserede potentielle købere.

– Folk havde ellers sagt, at børnehaven kan I ikke sælge. Men Sorthat-Muleby er attraktiv, og der har været god interesse, selv om det er et håndværkertilbud, siger Bo Sonne.

Skov og strand

Bo Sonne og kollegaen Martin Kok-Hansen, indehaver af Danbolig Bornholm, er enige om, hvad det er, der gør Sorthat-Muleby attraktiv:

– Området ligger mellem Rønne og Hasle, tæt på skov og strand. Folk er i de her tider interesserede i at komme ud i naturen. Her skal man bare ud af døren, så kan man løbe eller cykle sig en tur, siger Bo Sonne.

– En af fordelene her er, at man bor tæt på Rønne og færgen, hvis man ligger og pendler. Og der er gode busforbindelser, supplerer Martin Kok-Hansen.

– Da der i 1970'erne og 80'erne blev bygget mange parcelhuse i Sorthat-Muleby, Nyker og andre steder, var det forbi, at man mente, at huspriserne i Rønne var blevet for høje. Det samme gør sig gældende nu. Huspriserne i Rønne er kommet op i et niveau, som får mange til at kigge udenfor Rønne. Det betyder, at et område som Sorthat-Muleby er blevet ekstra interessant, og husene bliver handlet hurtigt, siger Bo Sonne.

Han mener ikke, at det betyder så meget, at der ikke er bopælspligt i Sorthat-Muleby:

– Mange af dem, der køber hus der, køber det som helårshus. Her kan børnefamilier for eksempel få mere for pengene end andre steder. Arbejder man i Rønne, kan man cykle igennem skoven en stor del af året, og man behøver ikke have mere end én bil, siger Bo Sonne.

Tilflyttere

Martin Kok-Hansen siger, at Danbolig har solgt nogle huse i området som fleksboliger, men konstaterer ellers, at køberne af huse i Sorthat-Muleby er en blanding af hele spektret. Der kommer både pensionister, der gerne vil nyde deres otium i området, men der kommer også børnefamilier.

– Det er ret attraktivt. Så når der kommer noget til salg derude, er det væk rimelig hurtigt. Vi får også mange tilflyttere på Bornholm i det hele taget. 20 procent af dem, vi handler med, er folk, der flytter hertil. Vi har over de seneste 12 måneder haft godt 420 ejendomme igennem, så det er blevet til en del, siger Martin Kok-Hansen.