Intet klubliv uden klubhus: Gammelt missionshus blev til klubhus for Bornholms Motor Veteraner

 Intet klubliv uden klubhus: Gammelt missionshus blev til klubhus for Bornholms Motor Veteraner
Palle Kejlstrup har med sine ni år som formand været en af foreningens længst siddende formænd. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. MAJ 2021 • 13:06
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
14. MAJ 2021 • 13:06

LOKALMILJØ

Muleby

Kører man ad Mulbyvej, vil man passere et gult mustenshus med en bordeau-rød trægavl, hvorpå et lille hvidt skilt er sat op. Hvis man blot er på gennemfart, lægger man nok ikke synderligt mærke til det, men stopper man op, vil man se, at der på skiltet står "Bornholms Motor Veteraner". Det er nemlig i huset her, foreningen har holdt til de seneste otte år.

Formand for Bornholms Motor Veteraner, Palle Kejlstrup, har parkeret sin røde sportsvogn MGTD fra 1952 foran klubhuset. I dag er det tomt for medlemmer. Sådan har det efterhånden været i et års tid på grund af corona-situationen.

– Under normale omstændigheder bruger vi det cirka en gang om måneden, fortæller Palle Kejlstrup, mens han viser klubhuset frem.

Ren tilfældighed

Bornholms Motor Veteraner blev grundlagt tilbage i 1975. I mange år blev klubmøderne holdt i Aakirkebyhallerne, da det var praktisk grundet byens placering på midten af øen. Problemet var bare, at de ikke havde noget fast tilholdssted.

– Det var sådan noget med, at vi havde et lille skab med hjul på, hvor alle vores ting lå i, og så afhængig af hvilket lokale der var plads i, blev den kørt derhen, fortæller Palle Kejlstrup, der selv har været medlem af foreningen siden 2009.

Få år efter blev han valgt ind som formand, og så skulle der gøres noget ved det manglende klubhus.

– Man kan da ikke have et klubliv uden et klubhus, siger Palle Kejlstrup.

Han gik derfor i gang med at lede, men blev flere gange fremvist faldefærdige lokaler til høje priser.

– Vi er en frivillig forening, så der er ikke mange penge at gøre med. Derfor havde vi heller ikke råd til at renovere for flere millioner, siger Palle Kejlstrup.

Til sidst faldt han over det gamle missionshus i Muleby. Bygningen havde stået tom, og den var stort set klar til indrykning.

– Det var egentlig en ren tilfældighed, at det blev her. Men vi har været vældigt glade for det, siger han.


Udover klubhuset i Muleby har Palle Kejlstrup en hal i Tejl, hvor hans veterankøretøjer holder parkeret. Lige nu har han tre styks stående. Foto: Jens-Erik Larsen 

Et klubhus for alle – også muleboerne

Siden den dag er huset på Mulebyvej blevet brugt til klubmøder og foredrag for medlemmerne, hvilket var tiltrængt, da foreningen kun har vokset sig større over årene.

– Det er en bred forening, hvor både folk med motorcykler, biler og traktorer kommer. Her er åbent for alle med en interesse for veterankøretøjer, forklarer Palle Kejlstrup og uddyber, at klubhuset ikke kun er til gode for motorelskerne.

– Vi lejer jævnligt huset ud til muleboer, hvis de for eksempel skal holde konfirmation eller en anden stor fest.

I husets store lokale er der plads til omkring 75 siddende gæster. Derudover er der køkken, toilet og en lille bar.

– Der er, hvad vi skal bruge, siger Palle Kejlstrup, hvorefter han sætter sig i baren og peger på et A4 ark, der hænger på væggen.

– Som du kan se, kører vi det meget simpelt. 10 kroner for det hele. Det er nemt for sådan nogle ældre som os, siger han med sarkasme i stemmen.

– De fleste medlemmer er lidt oppe i alderen omkring 50-70 år, men vi har også fået flere yngre på 30-40 år med de seneste år.

 

Bornholms Motor Veteraner

Grundlagt i 1975.

Foreningen har i dag 220 medlemmer.

I 2013 overtog foreningen det tidligere missionshus i Muleby.

På første sal gemmer sig et arkiv med motormagasiner og film fra alverdens rallyer.