– Jeg har et tæt forhold til de fleste af mine kunder, så der er meget socialt i det, siger Allan Kaas.
Netop forholdet til kunderne er noget af det mest specielle ved butikken, mener han.
– Der er en eller anden form for kollektiv stemning omkring det. Selvom det er mig, der ejer det, er kunderne lige så meget en del af butikken.
Faktisk kender han mange af sine kunder så godt, at han præcis ved, hvad de skal have.
– En kommer konsekvent for at købe 200 gram cornflakes, og en anden skal altid have æg. Hvis jeg så ikke har det på lageret, ærgrer jeg mig helt vildt.
Den stærke tilknytning til kunderne har især været bemærkelsesværdig under coronanedlukningen, hvor Allan Kaas har mærket et opsving i salget og flere besøg i butikken.
– Kunderne har givet sig ekstra god til at snakke, og det er så skønt. Jeg har i hvert fald ikke manglet socialt samvær, og jeg kan også mærke, kunderne har nydt det, fortæller han.

Allan Funder Kaas har indfør mere løsvægt til butikken. Lige nu er kerner, frø og havregryn placeret i baglokale, som ikke er synligt for kunderne. – Jeg informerer altid kunderne om, det er en mulighed at få løsvægt i mange forskellige fødevarer, siger han. Foto: Jacob Jepsen
Fremtiden er op til fremtiden
Selvom Allan Kaas har gjort meget ud af at køre butikken videre i samme stil som Ernst, har han også udviklet lidt på konceptet. En af de større ting, han har indført, er mere løsvægt.