Ni boliger handlet i 2020 – her en den gennemsnitlige kvadratmeterpris

Ni boliger handlet i 2020 – her en den gennemsnitlige kvadratmeterpris
Sorthat-Muleby. Foto: Jens-Erik Larsen
| 19. MAJ 2021 • 15:15
Holger Larsen
Journalist

19. MAJ 2021 • 15:15


Bornholms Tidende har sat fokus på Sorthat-Muleby

Bornholms Tidende har de seneste uger sat fokus på området Sorthat-Muleby.

Området er ren idyl, men er der noget liv her i bebyggelserne langs med skoven mellem Rønne og Hasle?

Hvem er det, der bor her, og hvorfor bor de her?

Hvad sker der her – er der noget erhvervsliv og foreningsliv, eller er det bare "sovebyer"?

 

Der blev i 2020 gennemført ni bolighandler (villa/rækkehuse) i Sorthat-Muleby, og de ni boliger blev handlet til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 8.129 kroner.

Det fremgår af tal, som boligportalen Boliga.dk har fremskaffet for Bornholms Tidende.

Som det tidligere har fremgået af Sorthat-Muleby-temaet, er det attraktivt at købe bolig i området, og efter salget af den tidligere Muleby Børnehave er der i skrivende stund ingen boliger til salg i Sorthat-Muleby.

Bornholm hitter generelt i øjeblikket med stigende boligpriser som resultat. Det gælder i særlig grad et område som Sorthat-Muleby, fremgår det af tallene fra Boliga.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villa/rækkehuse på Bornholm er fra 2015 til 2020 steget med 32 procent. I samme periode er stigningen i Sorthat-Muleby 48 procent. Selv om der er det forbehold, at det i Sorthat-Muleby handler om relativt få handler, er tendensen klar.

Det betyder også, at Sorthat-Muleby i den nævnte periode er kommet tættere på den gennemsnitlige bornholmske salgskvadratmeterpris, som i 2020 var 8.740 kroner.

Den gennemsnitlige salgstid (liggetid) for boliger i Sorthat-Muleby var sidste år 75 dage, hvilket er noget under det bornholmske gennemsnit på 118 dage.