Vikings millionbyggeri er for lille: 'Der er kommet rigtig mange flere medlemmer'

Vikings millionbyggeri er for lille: 'Der er kommet rigtig mange flere medlemmer'
Sidste sommer kunne formand Claus Clausen glæde sig over Viking Atletiks nye fitnessbygning. Nu arbejder han og klubben på at udvide bygningen, da den faktisk er for lille. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 29. DEC 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
29. DEC 2022 • 15:30

Sidste år indviede Viking Atletik sin fitnessbygning til mere end 10 millioner kroner. Nu arbejder klubben på at kunne bygge til.

 

I august sidste år var prinsesse Benedikte i Rønne for at indvi Viking Atletiks nybyggede fitnessbygning på 460 kvadratmeter, hvilket var det dobbelte af dens forgænger. Alligevel har den vist sig ikke at være stor nok, og derfor drømmer klubben allerede nu om at udvide den med cirka 100 kvadratmeter.

– Vi har konstateret, at der er kommet rigtig mange flere medlemmer, end vi havde regnet med, og så er der nogle flaskehalse, som vi bliver nødt til at tage os af, hvis vi skal kunne tilbyde noget, der er optimalt, siger formand og eventmanager Claus Clausen i Viking Atletik.

Bygningens omklædningsrum er for små, og det vil klubben rigtig gerne gøre noget ved, og det skaber andre udfordringer, da det ene omklædningsrum skal udvides ind i bygningen.

– Derfor bliver vi nødt til at skabe noget mere rum til træning, så vi får mere plads til de maskiner, vi har på nuværende tidspunkt. Vi skal ikke have flere maskiner, men der skal være mere afstand mellem dem, siger Claus Clausen.

Umuligt at låne pengene

Hvordan man får råd til at bygge ud, når man næsten lige har brugt 11-12 millioner kroner på at bygge en fitnessbygning, det er det store spørgsmål.

– Det gør man heller ikke, medmindre man er rigtig heldig, siger Claus Clausen.

Han fortæller, at klubben har et meget billigt kontingent, og at den har haft nogle hårde økonomiske år de seneste tre år. Det har gjort, at den ikke har kunnet lægge ret meget til side.

– Vi bliver afhængige af at kunne få fondsmidler. Da vi byggede den nuværende fitnessbygning, fik vi godt halvdelen fra fonde, og det skal vi ud og gøre igen, hvis det skal blive til noget, siger han.

Prisen for de ekstra cirka 100 kvadratmeter kender Viking Atletik ikke endnu. Det er en af de ting, den venter på for at kunne komme i gang med at sende ansøgninger til fonde for at få nogle midler til projektet.

– Jeg håber, det kan lade sig gøre, så vi kan komme videre. Vi er i den uheldige situation, at selvom vi har en rigtig fornuftigt drift med vores nuværende fitnesscenter, så kan vi som forening ikke bare gå ned i en bank og låne penge til en udvidelse. Det vil kræve en kommunegaranti, og den får man næppe, sådan som kommunens økonomi er i øjeblikket. Derfor er der kun en vej, og det er, at vi skal ud at hente pengene selv, fortæller Claus Clausen.

Hvis det lykkes, og udvidelsen bliver en realitet, håber han, at lidt større forhold fører til lidt flere medlemmer, som så kan være med til at betale for udvidelsen med deres kontingenter.

– Det er den måde, det gerne skal hænge sammen på, men lige nu går vi meget spændt og venter på, hvad et sådan projekt kommer til at koste, siger Claus Clausen.

Toilet er blevet lagerrum

Det er ikke kun i den nyopførte fitnessbygning, at pladsen er trang. Også i hovedbygningen Louisenhøj ved siden af er der ved at være pladsmangel.

– Da vi flyttede ind i sin tid, var der kun mig, der var ansat, og DGI havde tre personer ansat. I dag er de seks, og vi er tre, så den rummer faktisk ni stillinger. Vi har også været i den situation, at vi har fået mere materiel igennem de seneste 10 år, siden vi købte bygningen, siger Claus Clausen.

Senest er der sket det, at klubbens depotmand for orienteringsløberne er stoppet. Han har haft en del materiel på sin privatadresse, og det skal Viking Atletik også finde plads til på Louisenhøj. Og DGI har også et ønske om noget lagerkapacitet.

– Derfor kniber det med pladsen efterhånden. Men vi håber, at vi finder nogle fornuftige løsninger, og det er vi godt på vej med, siger Claus Clausen.

Konkret handler det om at optimere den plads, der er. Hans eget kontor har lignet et pakkecenter. Derfor har han indrettet et gammelt toilet som lagerrum, så han kan holde møder på sit kontor, uden at deltagerne skal sidde på papkasser.

– Det må vi gøre, for det er helt umuligt at udvide bygningsmassen. Det skal vi, når det gælder fitness, men det skal vi ikke, når det gælder administration, siger Claus Clausen.