– Der er altid én eller anden nervøsitet forbundet med det. Det er en vigtig ting, og det er noget, man helst ikke har lyst til at miste. Men omvendt hviler vi så meget i os selv, så vi går ud fra, det fortsætter med, at vi har en stjerne. For vi synes jo ikke, vi har gjort noget galt – vi synes, at vi hvert år bliver bedre og bedre. Vi øver os og prøver at hæve niveauet år for år, siger han til radiostationen.
Der er 31 restauranter med Michelin-stjerner i Danmark, og heraf befinder den ene sig på Bornholm. De første stjerner i Danmark gik til Kong Hans Kælder og La Cocotte i København. Førstnævnte har nu to stjerner, mens sidstnævnte ikke findes længere.
Kadeau Bornholm fik sin stjerne i 2016. Søsterrestauranten i København fik sin første i 2013, og i 2018 fik den sin anden stjerne, som Kedeau Copenhagen har beholdt lige siden.
– Lige så snart, man får en stjerne, er man ligesom fanget og på en måde forbandet. For hvis man først har den, kan man ikke miste den igen. Det vil være en katastrofe i forhold til ry, rygte og markedsføring. Det er ikke noget, man beder om at blive en del af. Der er mange, der jagter det, men det gjorde vi ikke. I 2016 var første gang, at guiden kom uden for København og Århus, så vi vidste slet ikke, det var muligt. Så på den kan man ikke sige, at vi jagtede det, siger Nicolai Nørgaard til DR Bornholm.