Profil stopper karrieren - vil hellere tjene penge

Profil stopper karrieren - vil hellere tjene penge
Mads Rahbek har kørt sit sidste cykelløb. Arkivfoto: Kasper Rasmussen
NOTITS | ABONNENT | 10. NOV 2022 • 14:20
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
10. NOV 2022 • 14:20

Mads Rahbek fra BHS-PL Beton Bornholm har valgt at stoppe som cykelrytter, da han vil begynde at tjene penge. Han vil blive savnet på det bornholmske hold, da han har været en kulturbærer og en fantastisk holdkammerat.

I en alder af 27 år har Mads Rahbek valgt at indstille karrieren som cykelrytter.

De seneste fire år har han kørt for BHS-PL Beton Bornholm, hvor han blandt anet flere gange har været kaptajn under PostNord Danmark Rundt. Det blev også til flere flotte resultater, men nu er det slut, da herningenseren har fået job som projektstyrer i en IT-virksomhed i Aarhus.

– Jeg har cyklet i så mange år og vil også gerne tjene nogle penge, og det gør man bare ikke på det her niveau. Det er en stor faktor, fortæller Mads Rahbek til feltet.dk med henvisning til, at han i hele sin karriere har kørt på kontinentalhold, som er et par trin fra det højeste niveau.

Han forklarer også, at han har en kæreste at tage hensyn til.

– Hun synes jo ikke det er fedt, at der aldrig er sommerferie eller skiferie. En ting er at der ikke er tid til det, men jeg har heller ikke råd til det. Jeg har ikke tjent nogle penge. Man bruger faktisk bare penge på at optimere på sig selv. Og det er fint nok, når man er 20 år og bor hos sine forældre, men når man er 27, så er det på tide at begynde at tjene nogle penge og komme videre i livet, fortæller han til feltet.dk

Mads Rahbek begyndte at køre på kontinentalniveau i 2014 for Team Tre-For - Blue Water og kørte derefter et år for Team Herning CK Elite i 2018, inden han kom til BHS-PL Beton Bornholm.

Farvel til kulturbærer

Det er med lige dele smil og tårer, at BHS-PL Beton Bornholm siger farvel til Mads Rahbek.

– Mads har været et fantastisk bekendtskab på vores hold. En kulturbærer. En seriøs forgangsmand. Og en fantastisk holdkammerat, fortæller holdet på sin facebookside.

– Han kom til holdet efter nogle svære år, hvor andre kontiteams ikke kunne se dét, som vi kunne se, nemlig foruden en stor klasserytter - så det soleklare gode menneske, som Rahbek er. Og hvor stor impact han kan have på andre mennesker.

– Vi er meget stolte af, at cykelsporten og vores hold har været med til at udvikle dig, som både rytter og menneske. Med en stærk personlig uddannelse i baggagen og en flot faglig uddannelse, er vi glade for at sende dig videre i livet.

– Du er altid god til at takke og ønske alle andre det bedste, Rahbek. Men denne gang skal du ønske tillykke til dig selv, for en fantastisk flot karriere!, fortæller BHS-PL Beton Bornholm.

Nicholas Ringive Thorøe-Hansen er ny rytter hos det bornholmske hold. Pressefoto

Tilgang af nyt talent

Mens BHS-PL Beton Bornholm siger farvel til Mads Rahbek, får holdet tilgang af den 21-årige Nicholas Ringive Thorøe-Hansen til den kommende sæson. Nicholas kommer til Bornholm fra det sjællandske hold Team IBT-BH Carl Ras. Nicholas har kørt flere flotte placeringer ind i år, for eksempel en 7. plads i det hårdt besatte UCI løb International Rhodes grand Prix.

– Jeg glæder mig meget til at starte på holdet, og bidrage til holdets fortsatte succes, fortæller han.

Sportsdirektør Christian Juul Andreasen har holdt øje med ham det meste af året og ser også frem til samarbejdet.

– Han er færdig med skolen og forsøger nu at gå all in på sin sport i en periode. Han er meget seriøs med sin træning, og har den fulde opbakning hjemmefra. Vi tror på at vi kan skabe de perfekte rammer for Nicholas, så han næste år, tager endnu et stort skridt i sin udvikling, fortæller han.

Med tilføjelsen af Nicholas Ringive Thorøe-Hansen, har BHS-PL Beton nu sat navne på syv ryttere til den kommende sæson, som udover Nicholas tæller Adam Holm Jørgensen, Nikolaj Mengel, Frederik Irgens Jensen, Boas Lysgaard, Mads-Emil Dupont Hougaard, samt Andreas Brandt Aidel. Derudover har BHS-PL Beton Bornholm tilknyttet det lokale talent Asger Røjbek Sørensen på en såkaldt boblerkontrakt.HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?