Forårspremieren blev vundet med hiv og sving: NB Bornholm er tilbage i top-6

Kampen mod bundproppen KB blev sværere end forudset, men med et afgørende mål af anfører Kacper Stukonis (forreste mand i gult) efter 39 minutter fik NB Bornholm alligevel skrabet alle tre point til sig.

FODBOLD

Med en arbejdssejr lørdag eftermiddag på Nexø Stadion på 2-1 over bundholdet KB er NB Bornholm tilbage blandt de top 6-hold, der skal afslutte forårsturneringen med at spille om oprykning til Danmarksserien.

Men det holdt hårdt mod et KB-mandskab, der slet ikke lignede det KB-hold, der i efterårsturneringen blot opnåede to sejre i otte kampe.

NB Bornholm fik den første advarsel, da Noah Flygenring efter blot otte minutters spil slap alene igennem, men hamrede bolden på stolpen.

NB Bornholm-forsvaret fik en virkelig dårlig start, og efter 14 minutters spil scorede KB kampens første mål. Et hjørnespark fra venstre side blev headet på mål, hvor målmand Magnus Madvig reddede flot i første omgang, men via stolpen endte bolden hos Andreas Toldman: 0-1.

Overordnet spiller vi ikke godt.

NB-debutanten Kian Frandsen havde ikke nogen heldig dag på midtbanen. I det 20. minut mistede han en let bold til Noah Flygenring, men heller ikke denne gang havde den pågående KB-spiller heldt med sig. Han sendte bolden forbi mål.

Der skulle en hurtig udligning til for at bringe NB Bornholm ind i kampen igen. Den kom efter 22 minutters spil. Rasmus Kristensen og Nikolaj Madsen stod for forarbejdet i venstre side, hvorefter Marius Finsen med et velplaceret, fladt venstrebensskud passerede målmand Apovl Kiran til 1-1.

Derefter stod der NB Bornholm på resten af 1. halvleg, og seks minutter før pausen lykkedes det også at score det, der senere skulle vise sig at blive sejrsmål. Fra nært headede Kacper Stukonis et hjørnespark i nettet til 2-1.

Gæsternes keeper måtte indkassere to mål i første halvleg, men efter pausen blev der ikke scoret nogen mål på trods af tre-fire store chancer til hjemmeholdet.

KB sad på 2. halvleg

I pausen fik NB-spillerne ordre om at være hurtigere over andenboldene, ligesom de skulle forsøge at udnytte, at de havde vinden i ryggen i de sidste 45 minutter.

– Men ingen af delene lykkedes. Alligevel kommer vi til tre-fire chancer, hvor jeg synes, at et par stykker godt kunne have været udnyttet lidt bedre, konstaterede træner Thomas Jørgensen efter kampen.

De omtalte chancer faldt i kølvandet på to udskiftninger, hvor August Præstemose Lund og Simon Mikkelsen kom på banen i stedet for Frederik Madsen og Sebastian Finsen. Den største tilfaldt Rasmus Kristensen, som dog sluttede af med at drible lige ind i målmand Apovl Kiran.

Ellers stod der KB på hele 2. halvleg. Tidligt i halvlegen sparkede Magnus Sonne bolden på stolpen i eget mål på en flad pasning fra Stefan Sørensen, og få minutter før tid var det Lasse Reenberg, der brændte en stor KB-chance.

– Overordnet spiller vi ikke godt. Men det var første gang med 90 minutter på rigtigt græs, og vi bliver ved med at kæmpe. Fysisk synes jeg, at vi er, hvor vi skal være, så jeg er rigtig glad for sejren, sagde NB-træner Thomas Jørgensen på vej ud af banen.

Thomas Jørgensen var ikke helt tilfreds med det, som spillerne leverede mod KB, men kunne dog glæde sig over, at de tre point kom i hus.