Fælles ø-hold for piger er i støbeskeen

Fælles ø-hold for piger er i støbeskeen
Over 20 piger fra hele Bornholm mødte søndag formiddag op på kunstgræsbanen i Nexø for at være med til den første fælles træning for øens bedste pigespillere. Foto: Jesper Gynther
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 21. NOV 2021 • 15:17
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
21. NOV 2021 • 15:17

Flere og flere piger spiller fodbold på Bornholm, og nu bliver der gjort et forsøg på at samle øens bedste spillere på et elitehold, som efter planen skal spille mod hold ovrefra til foråret. Søndag havde holdet sin første træning, hvilket fandt sted i Nexø.

– Jeg elsker fodbold!

Sådan siger 12-årige Carouline Olsen fra Hasle, som søndag formiddag er mødt op på den nye kunstgræsbane i Nexø for at træne fodbold sammen med over 20 andre piger fra hele øen. Normalt spiller Carouline i RIK, men hun er mødt op til træningen, fordi hun drømmer om at spille på et fælles ø-hold, som kan spille kampe mod hold ovrefra, fortæller hun.

– Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme over og spille, for så får man mere modstand. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at blive professionel, og så er det fedt at være ovre og spille, siger hun og fortæller, at selvom alle de fremmødte spillere ikke er fra RIK, så kender hun dem godt.

– Jeg kender alle sammen her, for vi spiller ofte mod hinanden. Der er ikke så mange hold på Bornholm, så vi kender godt hinanden, forklarer hun og oplyser, at hun selv har spillet fodbold, siden hun var fem år.

12-årige Carouline Olsen fra Hasle drømmer om at blive professionel fodboldspiller, og hun ser et rejsende hold som en måde at komme et skridt tættere på at opnå drømmen. Desværre døjer hun med nogle knæproblemer i øjeblikket, hvilket ses på dette billede. Foto: Jesper Gynther

Drømmen er et seniorhold

Det er Nicklas Pedersen, der er tovholder på projektet med at samle øens bedste pigespillere på et rejsende hold, der kan spille mod hold ovrefra. Han er normalt pigetræner i RIK, men han understreger, at projektet er tænkt som et fælles ø-hold.

Jeg synes jo, at det er på tide, at der bliver lavet et talenthold på Bornholm. Så nu forsøger vi at samle hele øen, og så må vi se, hvordan opbakningen er fra spillere og klubber

Nicklas Pedersen

– Jeg synes jo, at det er på tide, at der bliver lavet et talenthold på Bornholm. Så nu forsøger vi at samle hele øen, og så må vi se, hvordan opbakningen er fra spillere og klubber, siger Nicklas Pedersen, som allerede har ført indledende samtaler med Svaneke IK, Nexø Boldklub, Viking Fodbold og RIK, ligesom han har haft kontakt til ASG og AaIF.

Planen er nu at fortsætte træningerne frem til jul og så tage temperaturen på, om man skal gå efter at tilmelde et hold i en københavnsk række til foråret, hvilket sandsynligvis bliver et hold i årgangen 2008 og måske 2009.

– Jeg håber på, at der er opbakning, for jeg mener helt klart, at kvindefodbolden ruller i verden og i Danmark, så hvorfor skal Bornholm ikke med?, spørger han retorisk og tilføjer, at han håber projektet på sigt kan føre til, at Bornholm igen får et kvindeseniorhold, der spiller 11-mandsfodbold.

– Det kunne være rigtig godt, og det er ligesom drømmen, siger han.

Nicklas Pedersen er tovholder på projektet, og han håber, at anstrengelserne på sigt kan føre til, at Bornholm igen kan få et kvindeseniorhold, der spiller 11-mandsfodbold. Foto: Jesper Gynther

Opbakning fra forælder

Planerne vækker i hvert fald begejstring hos Flemming Olsen, som er far til Carouline Olsen. Han ser meget gerne, at det fælles ø-hold bliver til noget.

– Det er det eneste rigtige at gøre herover for at få udnyttet talentmassen. Vi har mange dygtige piger i klubberne, som har nogle drømme, siger han og fortæller, at hans egen datter er én af dem.

– Hun elsker at spille fodbold, og hvis hun kunne, så ville hun spille fodbold altid. Hun har store drømme og vil gerne mere end hyggeplan, siger han og fortæller, at det er noget, som han og Caroulines mor bakker op om.

– Som forælder er det vigtigt at bakke op om sine børns ambitioner på deres præmisser, og det gør vi fuldstændig, siger han.


Leder efter sponsorer

Baseret på den første træning er interessen for at spille på holdet stor. Foto: Jesper Gynther


Hvis det lykkes at stable et rejsende pigehold på benene, så skal der findes penge til at betale for rejseudgifterne. Derfor håber Nicklas Pedersen, at der vil være sponsorer, som vil skyde penge i projektet. Han afviser heller ikke, at holdet kan blive en del af Elite Bornholm-samarbejdet, hvis klubberne mener, det vil være en god idé.

Derudover oplyser han, at det ikke nødvendigvis bliver ham selv, som skal være træner for holdet.

– Er der én, der virkelig brænder for det, så jeg skal være vandbærer, så er det fint. Vi skal bare køre det i gang nu, hvor talentet er der, siger han og fortæller, at lige nu er der allerede to trænere fra Hasle og Viking, som gerne vil hjælpe til med at stå for træningerne, som efter planen skal finde sted hver søndag indtil jul.