Nyt elitehold for piger vil spille mod københavnere

Nyt elitehold for piger vil spille mod københavnere
Pigernes første fællestræning foregik den 21. november på Nexø Stadion, men siden har de trænet hver søndag i Aarsballe. Nu håber de at kunne møde københavnske hold efter sommerferien. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 22. APR 2022 • 15:17
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. APR 2022 • 15:17

Der har været så stor opbakning til det nye fælles ø-hold for piger, hvor Bornholms bedste ungdomsspillere træner sammen, at man nu vil tilmelde et U16-pigehold i en københavnsk række efter sommerferien. Nu venter en travl uge, for fristen for tilmelding er allerede den 1. maj.

I mange år var der et rejsende ungdomshold for piger, som spillede mod københavnske hold. Holdet var en del af Elite Bornholm, som er et overbygningssamarbejde med deltagelse af alle øens fodboldklubber. De seneste tre år har der dog ikke været noget rejsende pigehold, men det kommer der måske efter sommerferien.

I hvert fald har initiativtagerne til et nyt ø-hold for piger planer om at tilmelde et U16-hold i en københavnsk række, og holdet vil ligesom de forhenværende rejsende pigehold høre under Elite Bornholm.

– Vi glæder os alle over igen at råde over et elite pigehold og ser frem til at opleve positiv og konstruktiv deltagelse, siger Erik Kristensen, som er partneransvarlig for Ø-piger Elite Bornholm, som holdet ønsker at kalde sig.

Stor opbakning

Torsdag aften var spillere, forældre, lokale klubber og repræsentanter for Elite Bornholm og DBU Bornholm inviteret til et informationsmøde i Aarsballe IF's klubhus, hvor man kunne høre mere om planerne.

– Her blev der tilkendegivet massiv opbakning og ønsker blandt de mange fremmødte om en genskabelse af Elite Bornholm U16 piger som ligeværdigt rejsende hold, fortæller Erik Kristensen.

Der har da også været stor interesse for holdet, siden de første træninger blev afviklet i november. Træningerne foregår hver søndag på Aarsballes fodboldbaner, og der har deltaget 20-25 spillere til samtlige træningssamlinger, og stort set alle fodboldklubberne på Bornholm har haft spillere med til træningerne.

Der optræder et ufravigeligt ønske
om genskabelsen af det rejsende hold for piger,
hvilket må og bør være i vore alles interesse
for øens pige fodbold

Erik Kristensen, partneransvarlig, Ø-Piger Elite Bornholm

Derudover er der også massiv forældreopbakning, fortæller Erik Kristensen.

– Der optræder et ufravigeligt ønske om genskabelsen af det rejsende hold for piger, hvilket må og bør være i vore alles interesse for øens pige fodbold, siger han.

Kan blive rollemodeller

Holdet trænes i øjeblikket af Nicklas Pedersen og Kim Christensen fra RIK og Sif Hansen fra Viking Fodbold, mens Magnus Hansen fra Nexø Boldklub er målmandstræner. De mener alle, at det vil være godt, hvis holdet kan få lov at spille i en københavnsk række, for så kan pigerne få mulighed for at spille på 11-mandsbane, ligesom de også kan blive mere udfordret ved at spille mod spillere ovre.

Samtidig er håbet, at holdet kan bane vejen for nye generationer af pigespillere.

– Vi finder det absolut værdifuldt for fodbold på pigesiden, at vi med dette hold har rollemodeller, der danner grundlag for både fremtidige spillere på U16, ligesom vi ser et potentiale med de tilstedeværende ressourcer, at vi på sigt får genoplivet damesenior på Bornholm. Disse piger her er bannerførere og afgørende for en fremtidig struktur, siger Erik Kristensen.

– Vi ser frem til, at vi sammen glædes over pigefodbold på Elite Bornholm-niveau vender tilbage. Det kan kun være i alles interesse, at vi fremelsker sportens mange talenter på øen, siger han.

Deadline nærmer sig

Nu venter en travl periode, for holdet håber at kunne blive tilmeldt 2. division Øst, og her er tilmeldingsfristen allerede den 1. maj. DBU Bornholm vil derfor i de kommende dage hjælpe Ø-Pigeholdet med at få formalia på plads og tage kontakt til DBU København, som skal godkende, at der må deltage et bornholmsk hold i deres række, fortæller DBU Bornholms formand, Lars Albæk, som støtter op om projektet.

– På samme måde som øens fodbolddrenge skal have mulighed for at dygtiggøre sig på højest mulige niveau, så skal spigerne selvfølgelig også have det. Der skal i hvert fald ikke gøres forskel på drenge og piger. Så vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem bedst muligt på vej, siger Lars Albæk, som ikke forventer, at DBU København vil have noget imod, at der deltager et bornholmsk pigehold i en af deres rækker.

– Til sidst ligger beslutning uden for øen, om de skal have lov at deltage, men jeg kan ikke få øje på, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet modstand mod, at der kom hold fra bornholm og deltog i københavnske rækker, siger han.